Αλληλέγγυοι στους πολίτες της Τήνου οι εργαζόμενοι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων

επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πολιτών της Τήνου
Newsroom
21/05/2020 12:37
 
 
 

 

Κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των πολιτών της Τήνου ενάντια στις ανεμογεννήτριες, εξέδωσαν το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων.

Σε αυτήν καταδικάζουν την βία των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους Κυκλαδίτες που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ζητώντας να σταματήσει κάθε δίωξη, να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να μην προχωρήσει η εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στο νησί της Τήνου και στα νησιά του Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση έχει κοινοποιηθεί στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, την Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, τον Πρόεδρο τα Μέλη του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α Σύρου, τα μέλη των δύο Συλλόγων και τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Ως Σωματεία Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταδικάζουμε την απρόκλητη και βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι κάτοικοι της Τήνου από τις αστυνομικές δυνάμεις, επειδή υπερασπίζονται το νησί τους, ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών τεραστίων διαστάσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να στηρίξει με κάθε τρόπο τους μεγαλοεργολάβους και τα λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν διστάζει να προβαίνει σε άγρια καταστολή, αδιαφορώντας πλήρως για την βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Άλλωστε την πρόθεσή της για ξεπούλημα και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης, το έδειξε πρόσφατα με την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου (με την στήριξη και των τοπικών βουλευτών).

Αποτέλεσμα της άγριας καταστολής ήταν να τραυματιστούν πολίτες που διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Τήνου ενώ έγιναν και αναίτιες συλλήψεις πολιτών.

Σε μία εποχή που αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι οι δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες σχετίζονται και με την εξάπλωση των επιδημιών, χρειάζεται μία διαφορετική πολιτική αντίληψη που να θέτει το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη.

Οι Τηνιακοί και οι Τηνιακές, με τον αγώνα τους και την αντίστασή τους έδειξαν τι επιθυμούν για το νησί τους. Δεν είναι μόνοι! Από τα βουνά της Ηπείρου και των Αγράφων ως τα νησιά του Αιγαίου, ενώνουμε τις δυνάμεις με όλες τις πρωτοβουλίες που υπερασπίζονται το δημόσιο χώρο και τους φυσικούς πόρους.

Στεκόμαστε στο πλάι τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους, ευχόμενοι ΝΙΚΗ στον αγώνα τους και απαιτούμε:
*Να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το νησί της Τήνου.
*Να σταματήσει κάθε δίωξη πολιτών της Τήνου.
*Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών πάρκων στο νησί της Τήνου και στα νησιά του Αιγαίου.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*