Επιμελητήριο Κυκλάδων: Νέος κύκλος σεμιναρίων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

Newsroom
17/08/2020 16:54
 
 
 

Την έναρξη του νέου κύκλου σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων Ε.Φ.Ε.Τ., ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Τα σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων διοργανώνονται από το Επιμελητήριο ήδη από το 2004 (με 7000 συμμετέχοντες έως σήμερα) και είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας, για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων αξιοποιεί την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που διαθέτει στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, παρέχοντας στα μέλη του ποιοτική και αξιόπιστη εκπαίδευση που σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία και επιτακτική από ποτέ, αφού ο τομέας της υγιεινής και ασφάλειας αποτελεί αναμφίβολα μία από τις βασικές προτεραιότητες, εξαιτίας και της υγειονομικής κρίσης.

Η πολυετής εμπειρία και η συνεχής ενημέρωση των εισηγητών πάνω στις νέες εξελίξεις και ιδιαίτερα πάνω στην ισχύουσα νομοθεσία και τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη γνώση για την ασφαλή διαχείριση των τροφίμων. Κατά την παρακολούθηση των σεμιναρίων, τα οποία ήταν και παραμένουν υποχρεωτικά σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 ΕΚ και ΥΑ 14708/17-08-2007, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις που αφορούν στη δική τους επιχείρηση και το δικό τους εργασιακό περιβάλλον, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Από τις αρχές του 2020 έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 25 σεμινάρια με 377 συμμετέχοντες σε Σύρο, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Μήλο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Ίο και Σέριφο. Ο νέος κύκλος σεμιναρίων στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους και στα υπόλοιπα νησιά. Έπειτα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος και εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 15 ατόμων, θα ανακοινωθούν για κάθε νησί οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως τις 28 Αυγούστου και γίνεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://bit.ly/31N4LTA,όπου μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*