Κίνημα Αλλαγής Κυκλάδων: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Newsroom
24/08/2020 12:19
 
 
 

 

Πριν από δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης καλούσε από τη Σαντορίνη τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, που είναι ασφαλής χώρα.

Στη χώρα μας, όντως καταφέραμε να μη ζήσουμε τραγικές καταστάσεις άλλων χωρών. Αυτό έγινε χάρη στην συνεργασία όλων των πολιτών που τήρησαν τα σκληρά, αλλά αναγκαία κατά τους επιστήμονες μέτρα.

Δυστυχώς, η συνέχεια ήταν, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, πολύ κακή.

Η χαμηλή δειγματοληψία στις πύλες εισόδου της χώρας, ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της αρχικής επιλογής να μην αυξηθούν τα δρομολόγια και η καταπάτηση των μέτρων ατομικής προστασίας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στελέχη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έδωσε λάθος μήνυμα στον κόσμο, στάθηκαν οι αιτίες να φτάσουμε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Αντί να σοβαρευτεί η Κυβέρνηση, προσβάλλει όλους τους Έλληνες προσπαθώντας να μετακυλήσει ευθύνες που της αναλογούν στο κοινωνικό σύνολο και την προσωπική ευθύνη των άλλων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αποκαλύπτεται καθημερινά και ανησυχητικά η προχειρότητα αντιμετώπισης της Πανδημίας και η ασυνεννοησία στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων», ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι τα κρούσματα δεν είναι «εισαγόμενα», αλλά οφείλονται στη χαλάρωση των πολιτών!!!

Προφανώς είτε είπαν ψέματα τον Ιούνιο, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό είτε λένε ψέματα τώρα και το απροετοίμαστο «άνοιγμα» του τουρισμού οδήγησε σε πολύ αρνητικές καταστάσεις .

Όπως και να έχει, και στα δύο ενδεχόμενα, η ευθύνη βαραίνει ξεκάθαρα την κυβέρνηση.

Όσον αφορά ιδιαιτέρως τις Κυκλάδες

Οφείλουν, εδώ και τώρα, να λάβουν δραστικά μέτρα, διεξάγοντας test σε όλους τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ συγχρόνως πρέπει να προχωρήσουν σε σημαντικό αριθμό δειγματοληπτικών test σε κάθε νησί.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η απομάκρυνση του μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο της Σύρου και η αντικατάσταση από υποδεέστερο επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας στα Κυκλαδονήσια, καθώς τα περισσότερα από αυτά εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο. Αυτή ακριβώς η εξέλιξη υποβάθμισε κατάφωρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, του Δήμαρχου Σύρου- Ερμούπολης, του συλλόγου υπαλλήλων του Γ.Ν. Σύρου και του συλλόγου υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων.

Προσφάτως, βλέπουμε κάποιους να προσπαθούν να καλύψουν το λάθος και σχεδόν να πανηγυρίζουν για την υποβάθμιση αυτή, επειδή κατάφεραν να φέρουν άλλο, κατά πολύ υπολειπόμενο σε δυνατότητες ελέγχου, αναλυτή, αντί να ζητάνε αρχικά την παραμονή και τώρα πια την επιστροφή του μοριακού αναλυτή.

Δυστυχώς για αυτούς, όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι η αντικατάσταση του προηγούμενου μοριακού αναλυτή, από έναν άλλο, που όπως αναφέρεται έχει μόνο το 30-35 % της ικανότητας του αρχικού αναλυτή – και μάλιστα σε περίοδο αύξησης των κρουσμάτων – είναι προβληματική και προσβλητική για τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες , αφού θέτει σε δεύτερη μοίρα την υγεία τους.

Αντί λοιπόν να καταφέρονται κατά όσων ,απολύτως δικαιολογημένα, και ως ενεργοί πολίτες και ως φορείς των Κυκλάδων, αντέδρασαν και αντιδρούν στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου, ας αναλογιστούν τι συνέβη και πού οδήγησε η αδράνεια και η υποχωρητικότητα τους.

Σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είμαστε υπέρ της ασφαλούς επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία με τη χρήση μάσκας, σε συνδυασμό όμως και με άλλα μέτρα, όπως είναι η τήρηση αποστάσεων, οι τακτικές απολυμάνσεις, η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, οι έγκαιρες προσλήψεις εκπαιδευτικών και τα δειγματοληπτικά test για μαθητές και εκπαιδευτικού.

Μοιραία γεννώνται κρίσιμα ερωτήματα

Έχει η κυβέρνηση σχέδιο για την υλοποίηση όλων των παραπάνω μέτρων; Γιατί καθυστερεί τόσο καιρό να το εμφανίσει;

Μόνο με αλληλεγγύη, σοβαρότητα, λογική και συμμετοχή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Πανδημίας και όχι με επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που εκθέτουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα προτείνουν και λύσεις, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα την ξεπεράσουμε με όσες το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε όλα τα επίπεδα.

Η ουσία είναι ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, αποτελεί έναν κίνδυνο και απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα, όπως έχουμε ξανά κάνει και η κυβέρνηση οφείλει να έχει επιτέλους σχέδιο, καθώς καθυστέρησε χαρακτηριστικά.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.