Κορωνοϊός-Κυκλάδες: Έλεγχοι και πρόστιμα για παραβίαση καραντίνας και μη χρήση μάσκας

Μύκονος απόπειρα ανθρωποκτονίας
Newsroom
30/08/2020 15:39
 
 
 

Πρόστιμα για παραβίαση καραντίνας αλλά και μη χρήση μάσκας «έπεσαν» στις Κυκλάδες την Παρασκευή στο πλαίσιο των ελέγχων που συνεχίζουν να πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 68 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες 16 σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) και 2 στη Μύκονο.

Επιπλέον στη Μύκονο συνελήφθη ένας ημεδαπός για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (παραβίαση καραντίνας) και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Σε όλη την επικράτεια 57.138 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 13 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφάνειας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 6 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία 4 στην Κρήτη και από 1 στη Δυτική και Στερεά Ελλάδα.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 454 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 28 άτομα.

• 1 για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56 σχετικές παραβάσεις.
• 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 116 σχετικές παραβάσεις.

373 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:

o (70) στην Κεντρική Μακεδονία,
o (65) στη Στερεά Ελλάδα,
o (56) στη Θεσσαλονίκη,
o (38) στην Αττική,
o (37) στην Κρήτη,
o (24) στο Νότιο Αιγαίο,
o (16) στην Πελοπόννησο,
o (15) στα Ιόνια Νησιά,
o (13) στη Θεσσαλία,
o (12) στη Δυτική Ελλάδα,
o (9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o (9) στην Ήπειρο,
o (7) στο Βόρειο Αιγαίο και
o (2) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.185 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.176 διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και 9 των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.