Επιστολή Δημάρχων Ανάφης και Σικίνου στον Πρωθυπουργό: «Γιατί εξαιρεθήκαμε από την απαλλαγή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ;»

Newsroom
21/09/2020 16:42
 
 
 

Την έκπληξη, αλλά και την δυσαρέσκειά τους για την παράλειψη εξαίρεσης της Ανάφης και της Σικίνου από την υποχρέωση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των δύο νησιών κ.κ. Ιάκωβος Ρούσσος και Βασίλης Μαράκης, αντίστοιχα, με επιστολή που είχε ως αποδέκτη τον Πρωθυπουργό.

Παρόλο που πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν και έχοντας ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, Ανάφη και Σίκινος δεν συμπεριελήφθησαν τελικά στον κατάλογο των μικρών ακριτικών νησιών που απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι ανήκουμε στα νησιά της άγονης γραμμής τα οποία δεν απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα σε υγεία, παιδεία και επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα, λόγω της δυσμενούς γεωγραφικής μας θέσης και σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τον λόγο που μας εξαιρέσατε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο δήμαρχοι απευθυνόμενοι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

* Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά για τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την επιστολή των Δημάρχων Ανάφης και Σικίνου, με την οποία ζητούν την απαλλαγή των μονίμων κατοίκων της Ανάφης από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

(Visited 140 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*