Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Άδικο να εξαιρούνται τα μικρά νησιά του νομού από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

Newsroom
22/09/2020 12:14
 
 
 

 

Μία ακόμη αδικία χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων την οριζόντια εξαίρεση από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ όλων των νησιών των Κυκλάδων με πληθυσμό πολύ μικρότερο των 1.200 κατοίκων.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος τονίζει ότι τα μικρά νησιά (τα οποία δεν έχουν σχέση με τα νησιά «πρώτης ταχύτητας» που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς) εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας, όπως είναι η συνδεσιμότητα, οι τιμές των καυσίμων, το υψηλό κόστος διαβίωσης, οι υποδομές Υγείας και η εκπαίδευση.

Με δεδομένα, λοιπόν, αφενός ότι η Πολιτεία έχει σωρευμένες οφειλές δεκαετιών προς αυτά τα μικρά νησιά κι αφετέρου ότι οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοί τους έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, ο κ. Ρούσσος ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να εξετάσει με ευαισθησία το αίτημα των μικρών νησιών των Κυκλάδων για ένταξη στο μέτρο κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*