Υπογραφή συμβάσεων για αντιπλημμυρικά έργα σε Νάξο, Κέα και Κύθνο

Newsroom
22/10/2020 10:27
 
 
 

 

Τις συμβάσεις για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε Νάξο, Κέα και Κύθνο υπέγραψε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Τα έργα (τα οποία θα συμβάλλουν στην επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα προαναφερόμενα νησιά στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας) είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τη Νάξο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΜΤ Α.Τ.Ε.»προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών, καθώς και επισκευή τεχνικού απορροής όμβριων υδάτων.

Για την Κέα και την Κύθνο, οι συμβάσεις με την ανάδοχο εταιρεία «ΓΑΙΟΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΕ» προβλέπουν εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων, θα γίνουν επίσης επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές όπου υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ θα γίνει και καθαρισμός της εκβολής των ρεμάτων ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα.

Τα παραπάνω έργα αφορούν στη φετινή περίοδο, δεδομένου ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε βάθος τριετίας (σε Νάξο, Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Μύκονο), πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης.

(φωτό αρχείου)

(Visited 156 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*