Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων της Περιφέρειας: «Να εφαρμοστούν άμεσα τα προληπτικά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό»

aireti perifereia ktirio syros
Newsroom
30/10/2020 11:44
  •  
  •  
  •  

Την άμεση εφαρμογή των απαραίτητων προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας τόσο της Δημόσιας Υγείας, όσο και των εργαζόμενων στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ενώ παράλληλα ζητά και την κοινοποίηση των ενεργειών αυτών στον Σύλλογο.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται λόγος για «επικίνδυνη αδιαφορία» της Περιφερειακής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς του Συλλόγου, ο οποίος παρακαλεί τους εργαζόμενους, αλλά και τους συναλλασσόμενους με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να εφαρμόζουν πλήρως όλα τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας όπως ορίζουν οι εκάστοτε αποφάσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου με αποδέκτες τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τους Επικεφαλείς των παρατάξεων, τους Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές της Περιφέρειας και τα μέλη του Συλλόγου (κοινοποιήθηκε επίσης στους περιφερειακούς συμβούλους και τα ΜΜΕ) και θέμα «Μέτρα προστασίας Δημόσιας Υγείας στις Δημόσιες Υπηρεσίες και υποχρεωτική εργασία εξ αποστάσεως» έχει ως εξής:

Με την υπ΄ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/129 /18771/13-10-2020 [ΑΔΑ: 9ΠΨΤ46ΜΤΛ6-ΧΞΤ] εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σε εφαρμογή της αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ.64450/11-10-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 4484), έχουν καθοριστεί (4) επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και της αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, καθορίζοντας ανάλογα και την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 και τα ισχύοντα έως σήμερα:
α) Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου έχει ενταχθεί στο Επίπεδο 2 των προληπτικών μέτρων (επιτήρησης).

β) Οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας και Νάξου έχουν ενταχθεί στο Επίπεδο 3 των προληπτικών μέτρων (αυξημένης επιτήρησης).

Από τον συνδυασμό των ανωτέρω προκύπτει η υποχρεωτική εργασία εξ αποστάσεως στο 20% των υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και 40% στις Περιφερειακές Ενότητες Θήρας και Νάξου.

Επισημαίνεται ότι στο αναφερόμενο ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου που απουσιάζουν με ειδική άδεια απουσίας είτε παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία, είτε όχι.

Σας καλούμε για τις εκ του νόμου ενέργειες σας, για την άμεση εφαρμογή των μέτρων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των συναδέλφων μας και ζητούμε την κοινοποίηση των ενεργειών αυτών στον Σύλλογό μας.

Σας υπενθυμίζουμε ξανά τις υποχρεώσεις σας, όσον αφορά στον Ν.3850/2010 και την ΚΥΑ43726/07-06-2019, οι οποίες είναι απαραίτητες για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Ενδεικτικό δείγμα της επικίνδυνης αδιαφορίας σας επί του θέματος είναι το γεγονός, ότι δεν έχετε ενημερώσει ούτε τον Σύλλογο Υπαλλήλων, ούτε τους συναδέλφους σχετικά με τις ενέργειές σας επί του θέματος, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.

Τέλος παρακαλούνται τόσο οι συνάδελφοι, όσο και το οι συναλλασσόμενοι με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να εφαρμόζουν πλήρως όλα τα προληπτικά μέτρα για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας όπως ισχύουν με τις εκάστοτε αποφάσεις (Σχετ: https://covid19.gov.gr/).

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση και διευκρίνηση.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Latest Post