Επιμελητήριο Κυκλάδων: Δωρεάν webinar για το νέο τοπίο του τουρισμού

Newsroom
18/11/2020 12:13
  •  
  •  
  •  

Τη διοργάνωση ενός νέου ΔΩΡΕΑΝ webinar ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας διεξήγε ολοκληρωμένες μελέτες για τις νέες συνθήκες στον τουρισμό.

Θέμα του νέου διαδικτυακού σεμιναρίου είναι « Το νέο τοπίο του Τουριστικού Κλάδου, με τα έως σήμερα δεδομένα, στην εποχή της πανδημίας και πώς αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη της Οικονομίας των Κυκλάδων».

Το webinar απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων και καλύπτει την ταυτόχρονη συμμετοχή έως και 1.000 σημείων, την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Νοεμβρίου (15:00-17:00) με εισηγήτρια την Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάκτωρ Τουριστικού Marketing στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University of Kent.

Κατά τη διάρκεια του webinar θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθούν θέματα, όπως:
*Τι αλλάζει στο μοντέλο Τουρισμού.
*Ποιες είναι οι νέες αξίες, ανάγκες, συνήθειες των Τουριστών.
*Πώς επηρεάζονται, άμεσα ή έμμεσα, όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως το εμπόριο, η εστίαση, η φιλοξενία, κ.λπ.
*Ποια είναι τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδύονται.
*Τι αλλαγές αναμένονται στη συνολική στρατηγική και πολιτική για τον Τουρισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον σύνδεσμο bit.ly/2Ut9XZu έως την Τρίτη 24/11/2020 και ώρα 14:00.

Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στο e-mail που έχουν δηλώσει στη φόρμα συμμετοχής έναν ειδικό σύνδεσμο για τη σύνδεση με την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος κάθε ημέρας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σύνδεση θα πρέπει να γίνει με το e-mail εγγραφής προκειμένου να δοθεί σε κάθε συμμετέχοντα, που θα παρακολουθήσει και τις δύο ημέρες το εκπαιδευτικό webinar, βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, «το να ασχολείται κανείς, άμεσα ή έμμεσα, με τον τομέα του τουρισμού αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους επιχειρηματίες στις μέρες μας αφού, στις συνθήκες της πανδημίας που έχουν επικρατήσει, οι συνήθειες και οι συμπεριφορές των επισκεπτών αλλάζουν συνεχώς με βάση τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες υγειονομικής ασφάλειας που προκύπτουν επηρεάζοντας, όπως είναι φυσικό, και τους κανόνες λειτουργίας της τουριστικής αγοράς διεθνώς.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ενώ βρισκόμαστε στη μέση ενός δεύτερου κύματος έξαρσης της πανδημίας, η ανάγκη να σκιαγραφηθεί το νέο τοπίο του τουριστικού κλάδου και η θέση των Κυκλάδων, ως τουριστικός προορισμός, μέσα σε αυτό είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ».

(Visited 55 times, 1 visits today)