Κλείνουν τα καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς σε 4 περιοχές των Κυκλάδων – Κλείνει και στο Φιλώτι

Newsroom
21/11/2020 13:29
 
 
 

 

Στο κλείσιμο 53 καταστημάτων σε όλη την χώρα προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Μεταξύ άλλων στα νησιά των Κυκλάδων για λουκέτο πάνε το κατάστημα της Νάουσας Πάρου και τα Κινητά Συνεργεία Αγ. Κυριακής Μυκόνου, Γαυρίου Άνδρου και Φιλωτίου Νάξου.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατέληξε στην απόφαση να κλείσει δεκάδες καταστήματα, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού της. Οι εργασίες των καταστημάτων, η λειτουργία των οποίων παύει, θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Η περίπτωση του Φιλωτιού

Σε ότι αφορά το Φιλώτι Νάξου, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στη λίστα με τα υπό κλείσιμο καταστήματα της τράπεζας αφού τόσο το Σεπτέμβριο του 2016 όσο και το Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκονταν στη «λίστα».
Μάλιστα και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει και με επιστολές τους ο πρόεδρος Φιλωτίου, ο πρόεδρος Κορώνου και ο Σύλλογος Φιλωτιτών είχαν ζητήσει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του το κινητό συνεργείο της τράπεζας στο χωριό της Νάξου, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από είκοσι χωριά και οικισμούς της ορεινής και κεντρικής Νάξου.

Η αρχή έχει γίνει

Να σημειωθεί ότι, όσον αφορά στα καταστήματα που κατεβάζουν ρολά, η αρχή έχει γίνει από χθες με 25 καταστήματα, μεταξύ των οποίων σε Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Αγία Βαρβάρα και Άγιο Δημήτριο Αττικής. Άλλα 11 καταστήματα θα κλείσουν την επόμενη Παρασκευή, 6 καταστήματα στις 4 Δεκεμβρίου, 3 στις 17 Δεκεμβρίου και 8 στις 18 του ίδιου μήνα.

Εργαζόμενοι

Για τους υπαλλήλους των καταστημάτων που κλείνουν και μόνο, η τράπεζα παρατείνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, δείχνοντάς τους με έμμεσο πλην σαφή τρόπο την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία, με περισσότερους από 800 εργαζομένους να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

 

(Visited 1.721 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*