Κυκλάδες: Μόνο οι δήμοι Άνδρου και Τήνου έχουν πάρει αποφάσεις για την απαλλαγή δημοτικών τελών επιχειρήσεων

Newsroom
08/02/2021 15:42
 
 
 

 

Η δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, δόθηκε στους δήμους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με ενημέρωση του περιφερειάρχη ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων Γιάννη Παπαδόπουλου, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του Covid-19, μπορούν να αιτηθούν πλέον ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο Δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες μόνο οι δήμοι Άνδρου και Τήνου έχουν προχωρήσει σε σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και οι επιχειρηματίες των νησιών αυτών μπορούν να κάνουν αίτηση για την απαλλαγή τους.

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους δήμους του νομού (πλήν της Άνδρου και της Τήνου), οι επιχειρηματίες «θα πρέπει να πιέσουν ώστε τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια να ενεργοποιήσουν την συμμετοχή τους ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση για το θέμα του περιφερειάρχη ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων Γιάννη Παπαδόπουλου

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μόνο οι συνάδελφοι επαγγελματίες Κυκλάδων της ΑΝΔΡΟΥ & της ΤΗΝΟΥ (μέχρι στιγμής) έχουν την δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή δημοτικών τελών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η σχετική οδηγία δόθηκε στους δήμους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του Covid-19, πλέον μπορούν να αιτηθούν ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή / και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων, εφόσον ο Δήμος που ανήκει η επιχείρηση έχει λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Στις Κυκλάδες λοιπόν μέχρι στιγμής οι Δήμοι που έχουν αποφασίσει και είναι ενεργοί στη σχετική πλατφόρμα είναι η ΑΝΔΡΟΣ & η ΤΗΝΟΣ .

Καλούνται οι συνάδελφοι σ’ αυτά τα νησιά να κάνουν αίτηση για την απαλλαγή τους.

Οι υπόλοιποι Δήμοι πρέπει να πιέσουν ώστε τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια να ενεργοποιήσουν την συμμετοχή τους ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα.

Συγχαρητήρια στα Δημοτικά Συμβούλια της ΑΝΔΡΟΥ & της ΤΗΝΟΥ και οι υπόλοιποι Κυκλαδίτες (και στα δικά μας) να πιέσουμε γρήγορα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος
Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων

 

(Visited 304 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*