Κυκλάδες: 3.498 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού μέχρι σήμερα – Τι γίνεται με το εμβόλιο για 60-64 ετών;

Newsroom
12/02/2021 01:42
 
 
 

 

3.498 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν γίνει σε εννέα Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα εμβολιασμοί γίνονται στις ΠΕ: Σύρου, Νάξου, Θήρας, Πάρου, Τήνου, Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου και Κέας-Κύθνου.

Τα περισσότερα εμβόλια έχουν γίνει στη Σύρο (1.201 και έπονται η Νάξος (592) και η Θήρα (467).

Σε επτά Περιφερειακές Ενότητες (Σύρου, Νάξου, Θήρας, Πάρου, Τήνου, Άνδρου και Μήλου), έχουν ξεκινήσει και οι επαναληπτικοί εμβολισμοί με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν γίνει στο εμβολιαστικό κέντρο της Σύρου.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους εμβολιασμούς ανά νησί (μέχρι και την Τετάρτη 11/02/2021).

Πότε θα γίνει ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 60-64 και 75-79 ετών;

Ωστόσο, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών των νησιών των Κυκλάδων ηλικίας 60-64 ετών τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα από την Τρίτη.

Σε επικοινωνίες τους με το naxostimes.gr πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι γίνεται σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τα εμβόλια των ηλικιακών ομάδων 60-64 και 74-79.

«Μετά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις (σχετικά με την ηλικία μας 60-64), σπεύσαμε να προχωρήσουμε σε εξετάσεις αίματος ώστε να προετοιμαστούμε για τον εμβολιασμό μας, ωστόσο καμία πλατφόρμα δε μας δέχεται και κανείς δεν ξέρει να μας ενημερώσει για το πότε θα ξεκινήσουν οι δικοί μας εμβολιασμοί στο νησί» σημειώνουν στο naxostimes.gr πολίτες της Νάξου.

«Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι φορείς να ενημερώσουν τους πολίτες του νησιού ώστε να γνωρίζουν πότε θα μπορούν να εμβολιαστούν» τονίζουν.

(Visited 382 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*