Πότε και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 60-64 σε Σύρο και Νάξο;

Newsroom
23/02/2021 00:43
 
 
 

 

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών Σύρου, Νάξου και άλλων νησιών των Κυκλάδων ηλικίας 60-64 ετών τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα εδώ και αρκετές ημέρες.

Σε επικοινωνίες τους με το naxostimes.gr πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το τι γίνεται σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τα εμβόλια των ηλικιακών ομάδων 60 ετών και άνω.

«Σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60-64. Στη Νάξο και Σύρο τίποτα ακόμη. Και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Κανείς δεν ξέρει το παραμικρό. Οι τοπικοί φορείς (Δήμος περιφέρεια κ.λπ.) δεν θα αντιδράσουν; Αυτή είναι η φροντίδα για τους νησιώτες που συμβάλλουν τα μέγιστα στον κρατικό προϋπολογισμό με τον τουρισμό;» σημειώνει αναγνώστρια του naxostimes.gr για το θέμα.

«Μετά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις (σχετικά με την ηλικία μας 60-64), σπεύσαμε να προχωρήσουμε σε εξετάσεις αίματος ώστε να προετοιμαστούμε για τον εμβολιασμό μας, ωστόσο καμία πλατφόρμα δε μας δέχεται και κανείς δεν ξέρει να μας ενημερώσει για το πότε θα ξεκινήσουν οι δικοί μας εμβολιασμοί στο νησί» αναφέρουν άλλοι πολίτες στο naxostimes.

Μάλιστα όπως σημειώνουν, κάποιοι επικοινωνούν και με υπεύθυνους στο νοσοκομείο Νάξου χωρίς ωστόσο να λάβουν καμία συγκεκριμένη απάντηση, αφού και οι ίδιοι φαίνεται να μην είναι ενημερωμένοι.

«Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι φορείς να ενημερώσουν τους πολίτες του νησιού ώστε να γνωρίζουν πότε θα μπορούν να εμβολιαστούν» τονίζουν.

Πανέτοιμη η Σύρος – Υπεύθυνη για τα εμβόλια η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Όπως ανέφερε στο naxostimes.gr το γραφείο του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ αρμόδιοι φορείς για το παραπάνω θέμα είναι το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του στο naxostimes.gr ο Διοικητής των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Μιχάλης Ζουλουφός, η Σύρος διαθέτει ήδη και δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο και είναι πανέτοιμη, όταν δοθεί το πράσινο φως να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για τις παραπάνω ηλικιακές ομάδες.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι δήμοι σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων (Ίος, Αμοργός, Σίφνος, Κέα κ.ά.) ανακοίνωσαν τον τρόπο που νησιώτες οι οποίοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 60 ετών και άνω μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για εμβολιασμό κατά της COVID-19.

(Visited 553 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*