Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Σύρος – Εκτός «αυξημένου κινδύνου» η Μύκονος

Newsroom
26/02/2021 6:30
  •  
  •  
  •  

 

Από το Σάββατο στις 6 το πρωί εντάσσεται η Σύρος στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τη Νάξο οι ειδήσεις που κυκλοφορούν περί ένταξής της στις περιοχές αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»), είναι ψευδείς.

Αναφερόμενος στη Σύρο, ο Υφυπουργός, είπε ότι υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και διασπορά στην κοινότητα όπου τα ενεργά κρούσματα από 3 που ήταν πριν λίγες ημέρες αυξήθηκαν σε 32.

Να σημειωθεί ότι η ένταξη της Σύρου στο «σκληρό lockdown» δεν παραξένεψε κανένα αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα.

Όσο για τη Μύκονο, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Χαρδαλιά, βγαίνει από το βαθύ κόκκινο και το επίπεδο αυξημένου κινδύνου μιας και τα κρούσματα στο νησί έχουν μειωθεί στα 3, κατά συνέπεια αίρονται τα πρόσθετα περιορισμένα μέτρα.

Τα πρόσθετα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο στη Σύρο

*Αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων, στα οποία θα εφαρμοστεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

*Διά ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής.

*Απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης από τις 18:00 έως τις 05:00, εξαιρουμένων των εργαζομένων οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

*Για τη μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το Πληροφοριακό
Σύστημα Εργάνη και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, χρειάζεται η Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

*Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με αποστολή SMS στο 13033 για τους εξής λόγους:

-Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία): Κωδικός 1.

-Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους: Κωδικός 2.

-Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή: Κωδικός 3.

-Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα: Κωδικός 4.

-Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις: Κωδικός 5.

-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη: Κωδικός 6.

*Λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away.

*Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολόγοι, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και άκρων συνεχίζουν να λειτουργούν με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και κατόπιν ραντεβού΄.

*Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

(Visited 640 times, 1 visits today)