Εγκρίθηκαν τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου όλων των νησιών

Newsroom
08/03/2021 4:57
  •  
  •  
  •  

 

Τις μελέτες των έργων των τριετών συντηρήσεων του οδικού δικτύου των Κυκλάδων ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων συντήρησης του οδικού δικτύου για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων ανέρχεται σε 24.150.000€ και πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για έργα οδοποιίας στις Κυκλάδες.

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου αφορούν στα νησιά της Σύρου (πήρε έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 27-11-2020), της Τήνου, της Άνδρου, της Μυκόνου, της Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων, της Πάρου, της Αντιπάρου, της Αμοργού, της Κέας, της Κύθνου, της Σίφνου, της Σερίφου, της Μήλου, της Κιμώλου, της Σαντορίνης, της Θηρασιάς, της Ίου, της Φολεγάνδρου και της Ανάφης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Αποδεικνύουμε ότι, όσο δύσκολο κι αν είναι το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε καθημερινά, ξέρουμε να βρίσκουμε λύσεις.

Παρά το γεγονός ότι αναλάβαμε τη διοίκηση του Νοτίου Αιγαίου στην περίοδο της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας, στην οποία, σημειωτέον, έχει προστεθεί και η μεγάλη υγειονομική κρίση του τελευταίου χρόνου, κατορθώσαμε με πολλή και σκληρή δουλειά κάτι που φάνταζε ως ανέφικτος στόχος. Να εξασφαλίσουμε και να διαθέσουμε 48.000.000€ για το εγκαταλελειμμένο, κατά το παρελθόν, οδικό δίκτυο των Κυκλάδων από το 2015 έως σήμερα.

Όσο κι αν ανατρέξει κανείς και αθροίσει τα ποσά που έχουν διατεθεί κατά τα παρελθόντα έτη από τις διοικήσεις που προηγήθηκαν, θα διαπιστώσει ότι η διαφορά είναι χαώδης.

Επίσης, εκτός από το πρωτόγνωρα μεγάλο χρηματικό ποσό που έχει διατεθεί, εξασφαλίσαμε και την αναβάθμιση της ποιότητας των έργων, με την χρήση, για πρώτη φορά στις Κυκλάδες, ασφάλτου κλειστού τύπου. Συνεχίζουμε με υπομονή κι επιμονή».

(Visited 120 times, 1 visits today)