ΥΠ.ΠΟ.: Συστήνει άμεσα Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (Ε.ΕΠ.ΕΤ.) Κτιρίων

Newsroom
16/03/2021 11:00
 
 
 

Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει λύση στο πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, συστήνεται άμεσα Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (Ε.ΕΠ.ΕΤ.) κτιρίων, η οποία θα προβαίνει πολύ γρήγορα στην αυτοψία και στη λύση απόφασης κατεδάφισης των εν λόγω κτιρίων.

Στόχος του, υπό σύσταση, θεσμικού οργάνου είναι η άρση των – μέχρι σήμερα – χρονοβόρων γραφειοκρατικών πρακτικών για τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού κτιριακού αποθέματος.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε: «Χαίρομαι διότι η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, τηρώντας τη δέσμευσή τους, δίνουν αποτελεσματική λύση στο ζήτημα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων των ετοιμόρροπων κτιρίων, τα οποία ειδικά στην Ερμούπολη εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους πολίτες».
«Οι επαφές με τα δύο Υπουργεία θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό προκειμένου να τύχει αντίστοιχης επίλυσης και το δεύτερο αίτημά μας, το οποίο αφορά την γρήγορη αδειοδότηση παρεμβάσεων, την γρήγορη ταυτοποίηση αυθαίρετων, κ.α.».

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*