Μαζί με τις ευχές και… έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων για τήρηση των μέτρων και το Πάσχα

Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων
Newsroom
29/04/2021 12:35
  •  
  •  
  •  

 

Έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και τις κοινωνικές αποστάσεις, αλλά και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό, ακόμη και τις μέρες της εορτής του Πάσχα απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων.

Παρόλο που είναι απολύτως κατανοητή η ψυχολογική κούραση λόγω των συνεχών lockdowns, ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι, λίγο πριν την επιστροφή στην κανονικότητα, θα πρέπει όλοι να πράξουν με σύνεση και υπευθυνότητα, προκειμένου να μην «πάει στράφι» η προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Παναγιώτα Βούλγαρη και η γραμματέας Σοφία Μπαχαράκη:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μαζί με τις ευχές μας για την Ανάσταση του Κυρίου θέλουμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για όσα διαφαίνονται ότι θα διαδραματιστούν τις ερχόμενες ημέρες. Τόσο η καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, η χαλάρωση λόγω της εορτής του Πάσχα, το άνοιγμα της εστίασης άλλα και η μείωση των περιοριστικών μέτρων θα οδηγήσουν σε ένα εκρηκτικό και άκρως επικίνδυνο κλίμα. Είναι κατανοητό ότι η κούραση και η πίεση της κατάστασης μας έχει καταβάλει όλους, όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε πόσα πετύχαμε, με πόσο κόπο και πόσο εύκολα μπορεί η όλη προσπάθεια μας να λήξει άδοξα και ανεπιτυχώς.

Αγαπητοί φίλοι, σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να τηρείτε τα μέτρα ατομικής προστασίας, τις κοινωνικές αποστάσεις άλλα και να μην συγχρωτίζεστε σε πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, όπως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες.
Το φαινόμενο των βεβαιώσεων χωρίς πραγματική ανάγκη ή σκοπό, μόνο και μόνο για την μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα έχει πάρει υπερβολικά μεγάλες διαστάσεις και θα σταθεί τροχοπέδη στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Αγαπητοί συμπολίτες, σας ζητούμε να αναλογιστείτε το πόσο έχετε κουραστεί για να μπορέσουμε να έχουμε μια επιστροφή στην κανονικότητα και να δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης, ώστε τώρα που φτάνουμε στο τέλος, να στεφτεί ή όλη προσπάθεια με επιτυχία. Πράξτε με σύνεση και λογική και όχι παρορμητικά.

Πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού είναι καθολική και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την πειθαρχία και την συνέπεια. Τα καλύτερα έρχονται και όπως τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση, την νύχτα ακολουθεί η μέρα έτσι και εμείς θα βγούμε από την πανδημία πιο δυνατοί.

Να έχετε μια ευλογημένη, γεμάτη υγεία Ανάσταση!

(Visited 36 times, 1 visits today)