Νέες δράσεις ΟΣΥΓΥ: Νομική Στήριξη των Συλλόγων Γυναικών και συνεργασία με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

Newsroom
07/05/2021 14:57
 
 
 

Με μια εμβληματική συνεργασία με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης, αλλά και με τη περαιτέρω διεξαγωγή των Διαδικτυακών Σεμιναρίων Ανάπτυξης και Ενδυνάμωσης Συλλόγων συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών (ΟΣΥΓΥ) «Οι Κόρες των Κυκλάδων», μαζί με τους 16 Συλλόγους της στα 13 Κυκλαδονήσια.

Πιο αναλυτικά:

1.Ολοκληρώθηκε το 3ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων Συλλογικών Φορέων που διοργάνωσε η ΟΣΥΓΥ στις 23 Απριλίου 2021 μέσω της πλατφόρμας zoom.

Κεντρικό θέμα του σεμιναρίου (στο οποίο εισηγήτρια ήταν η Μαρία Μαυραγάνη, νομικός με ειδίκευση στο Αστικό, Εμπορικό και Διοικητικό Δίκαιο) ήταν η νομική στήριξη των Συλλόγων, ενώ αναπτύχθηκαν θέματα καταστατικών, ρόλων και αρμοδιοτήτων διοικητικών συμβουλίων, συνηγορίας κ.α.

Επίσης, τέθηκαν ερωτήματα που σχετίζονταν με τα προβλήματα που προέκυψαν από την αδυναμία σύγκλισης γενικών συνελεύσεων και νομιμοποίησης λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

H Μαρία Μαυραγάνη, νομικός με ειδίκευση στο Αστικό, Εμπορικό και Διοικητικό Δίκαιο

2.Υποβλήθηκε τον Απρίλιο προς έγκριση και χρηματοδότηση πρόταση με τίτλο «Κυκλάδων (ίσων) = Συνεργασία για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας» στην πρόσκληση «Προαγωγή της ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της έμφυλης βίας» του Active Citizens Fund.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Βαρδακείου Σχολής Σύρου (από τις πιο ιστορικές σχολές στις Κυκλάδες – 1872), στην οποία ανταποκρίθηκε ενεργά η ΟΣΥΓΥ, καθώς αφενός το θέμα εμπίπτει στις καταστατικές αρχές της Ομοσπονδίας κι αφετέρου ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου και η ΟΣΥΓΥ έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο με το εξαιρετικά επιτυχημένο συνέδριο του 2018 «Οι Κυκλαδίτισσες λένε όχι στη βία».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δράσεων που στοχεύουν στην διερεύνηση/καταγραφή του φαινομένου και την εξαγωγή προτάσεων αντιμετώπισης, στην ενδυνάμωση συλλογικών φορέων και το μετασχηματισμό τους σε πολλαπλασιαστές του θετικού αντίκτυπου στις τοπικές τους κοινωνίες.

Στόχος των προτεινόμενων δράσεων είναι η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η ενεργοποίηση των ΜΜΕ και η παροχή βιωματικής εκπαίδευσης σε εκπροσώπους φορέων κοινωνικοποίησης, προσβλέποντας στην ενίσχυση της δικτύωσης.

Η ΑμΚΕ «Ούριος Άνεμος» συμβάλλει σε αυτή τη συνεργασία ως εταίρος, μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας τέχνης με στόχευση την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η συγγραφή της πρότασης απαίτησε εκατοντάδες ώρες εθελοντικής εργασίας και συνεννοήσεων με δεκάδες φορείς, επιστήμονες και αρχές στις Κυκλάδες, με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων να εκφράζει την ελπίδα της ότι θα κριθεί θετικά και θα υλοποιηθεί.

«Με την παρούσα πρόταση, η ΟΣΥΓΥ προχωρά ένα βήμα, δημιουργώντας ένα ιστορικό αρχείο για τα θέματα, μοναδικό στην Ελλάδα και αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα στις Κυκλάδες για τα ζητήματα της ισότητας» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, με το οποίο η Ομοσπονδία ευχαριστεί δημόσια όλους και όλες, που βοηθούν με την εθελοντική τους προσφορά το έργο αυτής και των Συλλόγων της.

Το επόμενο βήμα είναι το 4ο Webinar για την Επικοινωνιακή Διαχείριση και Στρατηγική Συλλόγων τον Μάιο του 2021.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*