Επίσκεψη του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου – Βορείου Αιγαίου στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Newsroom
21/05/2021 3:20
  •  
  •  
  •  

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου – Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη, υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος για τον καλύτερο συντονισμό τους ενόψει της θερινής περιόδου.

Ο κ. Σταμούλης συνοδευόταν από τον Περιφερειακό Πυροσβεστικό Διοικητή Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κοτρίδη, με τους δύο εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος να θέτουν, επίσης, το θέμα της στέγασης των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Ερμούπολη. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δεσμεύθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική λύση στο χρόνιο αυτό θέμα, παρ’ όλο που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Αναφερόμενος στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:
«Δυστυχώς, η φετινή αντιπυρική περίοδος δεν ξεκίνησε καλά. Μέχρι σήμερα έχουμε ήδη 4 πυρκαγιές στις Κυκλάδες. Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι αν δεν υπάρξει ατομική ευθύνη θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις.
Τόσο εμείς όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα είμαστε σε συνεχή επαφή προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας.
Η πολυνησία και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε υποδομές καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο μας.
Ευχαριστώ τον κ. Σταμούλη και τον κ. Κοτρίδη για το ζήλο που επιδεικνύουν, καθώς και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη, τα οποία είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

(Visited 41 times, 1 visits today)