Αποστολή «γαλάζιας ελευθερίας» στα νησιά του Αιγαίου, μαζί με τη Σύμπλευση

Newsroom
24/05/2021 00:43
 
 
 

 

Με ένα μπουγάζι που στις Βραχονησίδες Μάκαρες στα ανοικτά μεταξύ Νάξου και Δονούσας έφτασε τα εφτά μποφόρ και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ξετυλίχθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα της αποστολής της εθελοντικής Οργάνωσης Σύμπλευση στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους για την προσφορά ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους, στο πλαίσιο του ετήσιου μαγιάτικου προγραμματισμένου διάπλου.

Ταυτόχρονα η Σύμπλευση έδρασε επικουρικά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και ομάδες εθελοντών χωρίστηκαν για να μεταβούν στην Κω και την Μύκονο, δυο νησιά όπου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό.

Στην Κω πραγματοποιήθηκαν 600 εμβολιασμοί και στη Μύκονο σχεδόν 400 εμβολιασμοί με την Σύμπλευση να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ανοσοποίησης των νησιωτών ώστε τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά να καταστούν απόλυτα ασφαλείς προορισμοί για τους τουρίστες που θα τα επισκεφτούν φέτος.

Στον διάπλου της Σύμπλευσης υποστηρικτής είναι ο όμιλος Ιασώ που βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε αυτές τις δράσεις κοινωνικής αποστολής.

Στη Δονούσα, όπως και στα άλλα νησιά πραγματοποιήθηκαν και κατ’ οίκον επισκέψεις για αιμοληψίες ή ιατρικές εξετάσεις από ειδικότητες οι οποίες είναι δυσεύρετες στα μικρά νησιά με τους κατοίκους να αγκαλιάζουν αυτές τις αποστολές, να προσέρχονται μαζικά να εξεταστούν και να ευχαριστούν τους εθελοντές με δακρυσμένα μάτια, όπως συνέβη στην Δονούσα στην αυλή της γιαγιάς Σοφίας Σκοπελίτη, η οποία έχει ξεχάσει πια την ηλικία της αλλά θυμάται πάντα με αγάπη τους εθελοντές της ομάδας των θαλασσόλυκων.

Η αποστολή της Σύμπλευσης στα χρόνια του κορωνοϊού γίνεται ακόμα πιο σημαντική καθώς οι νησιώτες τους προηγούμενους μήνες είχαν περιορίσει τις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση σε γιατρούς που δεν υπάρχουν στα νησιά όπως είναι ο οφθαλμίατρος, ο δερματολόγος, ο ορθοδοντικός, ο οδοντίατρος και μία σειρά από άλλες ιατρικές ειδικότητες, που ενώ στα αστικά κέντρα τις θεωρούμε εντελώς δεδομένες, για τους κατοίκους των μικρών νησιών είναι μία απαγορευμένη πολυτέλεια.

Οι δράσεις της Σύμπλευσης συνεχίζονται σε εύκολους και δύσκολους καιρούς με μπουνάτσες και φουρτούνες για να αποδείξουν ότι όταν υπάρχει θέληση, όταν υπάρχει διάθεση, όταν υπάρχει γνώση και τεχνογνωσία, οι θάλασσες δεν χωρίζουν.

Οι θάλασσες ενώνουν και όλοι είμαστε κοντά ανεξάρτητα με το πόσο κοντά ή μακριά μένουμε. Όλοι πρέπει να έχουμε την ίδια πρόσβαση στην πρόληψη και στις υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα με τον ταχυδρομικό μας κώδικα ανεξάρτητα με το αν είμαστε στεριανοί ή νησιώτες.

Πηγή: liberal.gr

(Visited 111 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*