Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες

Newsroom
09/07/2021 14:45
 
 
 

Σε αυξημένη ετοιμότητα – επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Σάββατο 10 Ιουλίου στις Κυκλάδες ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4).

Τόσο η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, όσο και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακαλούν πολύ τους πολίτες των νησιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο (άναμμα φωτιάς, θερμές εργασίες, βεγγαλικά – πυροτεχνήματα, κάπνισμα μελισσών), που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές), καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*