Έκκληση Λεονταρίτη για πλήρη επαγρύπνηση των πολιτών υπό τον φόβο των πυρκαγιών

Newsroom
05/08/2021 3:58
  •  
  •  
  •  

 

Έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση για την αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Λεονταρίτης, αφού εξέφρασε τη λύπη του για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα μας, επισήμανε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, ωστόσο το ίδιο σημαντική είναι και η υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών.

Αναλυτικά, η έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες των πολύ δυσάρεστων καταστάσεων που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες από τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε πολλά και διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας.

Εκφράζοντας τη λύπη μου για αυτά τα πολύ θλιβερά γεγονότα, απευθύνω έκκληση προς όλους να επιδείξουμε ύψιστο αίσθημα ευθύνης στην προσπάθεια πρόληψης παρόμοιων καταστάσεων και στα νησιά μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων, είμαστε σε πλήρη επιφυλακή.

Προκειμένου όμως να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά όλων μας.

Γνωρίζουμε όλοι ότι και η παραμικρή αμέλεια μπορεί να προκαλέσει μεγάλες φυσικές καταστροφές και δεινά στους πολίτες».

(Visited 41 times, 1 visits today)