Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος

Newsroom
11/09/2021 03:02
 
 
 

 

Την παραίτηση του παρέδωσε, αυτή τη φορά στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος, η οποία έγινε αποδεκτή από το Διαρκή Ιερά Σύνοδο. (ΔΙΣ).

Ο Μακαριώτατος-Πρόεδρος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ενημέρωσε και παρουσίασε στα μέλη της ΔΙΣ την πρωτότυπη αίτηση παραιτήσεως του μητροπολίτη επικυρωθέντος του γνησίου της υπογραφής του από τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αμοργού. Η ΔΙΣ έκανε αποδεκτή την παραίτησή του «εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού».

Η επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιου:

Μακαριώτατε,

Έχοντας μόλις, σήμερα 28 Αυγούστου 2021, Λάβει πλήρη γνώση των γεγονότων που συνέβησαν σχετικά με την επιστολή παραιτήσεως, που εγώ ο ίδιος συνέταξα τον περασμένο Ιούλιο, θέλω να σας εκφράσω και πάλι την επιθυμία μου να αποσυρθώ από την ενεργό διακονία. Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ηλικία και την αδυναμία μου κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την εξουσία και έτσι ακυρώθηκε οι παραίτηση.

Επειδή πλέον συνειδητοποιώ την αδυναμία μου και για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και πάλι την επιστολή μου τι ζητήσω να είναι κοντά μου και να υπογράψουν ως μάρτυρες εκτός από τα ανίψια μου και άνθρωποι που με αγαπούν πραγματικά και τους εμπιστεύομαι, για να βεβαιώσουν την γνησιότητα και της προθέσεως μου και τα γραφόμενα.

Μακαριώτατε, σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησή μου και με αγάπη να μεριμνήσετε για το καλό της τοπικής μας εκκλησίας, Ώστε να αποτρέψετε τον σκανδαλισμό των ευλογημένων κατοίκων των μικρών νησιών της Μητροπόλεως.

(Visited 865 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*