Δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς από το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Newsroom
01/11/2021 18:01
 
 
 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με θέματα «Επικοινωνία στην οικογένεια» και «Έφηβοι-γονείς: Προκλήσεις για μια νέα ισορροπία στην σχέση τους».

1.«Επικοινωνία στην οικογένεια»: Τετάρτη 24/11/2021 και ώρα 18:00- 19:30|ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Περιγραφή: Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση, η κατανόηση και η επίλυση των δυσκολιών που προκύπτουν στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι παρέμβασης και οριοθέτησης που διευκολύνουν την επικοινωνία και προστατεύουν τη σχέση γονέων-παιδιών από τις συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις.

2.«Έφηβοι-γονείς: Προκλήσεις για μια νέα ισορροπία στην σχέση τους» Δευτέρα 29/11/2021 και ώρα 11:00- 12:30| ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Περιγραφή: Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και ψυχικών αλλαγών, μια περίοδος μετάβασης από την παιδική στην ενήλικη ζωή που δημιουργεί ανησυχίες, συγκρούσεις και την πρόκληση για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης γονέων-εφήβων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο που η εφηβεία επηρεάζει τον τρόπο που ο έφηβος σχετίζεται με τους γονείς του/της και για το πώς απαντούν οι γονείς σε αυτές τις αλλαγές, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτής της περιόδου με ψυχραιμία, κατανόηση και σταθερότητα.

Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM και οι συμμετέχοντες θα λάβουν link για να συνδεθούν μισή ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 ή στο e-mail: 11525@mazigiatopaidi.gr

*Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια διεξάγονται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια».

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*