Κυκλάδες: Διαδικτυακή συνάντηση για τον Αλιευτικό Τουρισμό

Newsroom
10/11/2021 00:45
 
 
 

 

Διαδικτυακή συνάντηση παράκτιων αλιέων από τις Κυκλάδες και άλλες περιοχές της Ελλάδας που ήδη ασκούν αλιευτικό τουρισμό ή και λοιπών φορέων που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εναλλακτική αυτή μορφή αλιευτικής δραστηριότητας, η οποία αποτελεί τόσο ένα σημαντικό για τις τοπικές κοινότητες τουριστικό “προϊόν” όσο και μια αποδεδειγμένη καλή πρακτική για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, διοργανώνεται την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 3μμ, με θέμα “Αλιευτικός Τουρισμός – μια εξαιρετική πρακτική για τους αλιείς και το θαλάσσιο περιβάλλον”.

Πρωτοβουλία από την Εναλεία και το Cyclades Preservation Fund (CPF)

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Εναλεία και το Cyclades Preservation Fund (CPF), στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για το πρόγραμμα Fish Smarter, με τη βοήθεια των προσκεκλημένων ομιλητών και λοιπών συμμετεχόντων, θα μεταφέρουν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού από το πεδίο, αναλύοντας τις προκλήσεις αλλά και τα κατάλληλα βήματα για την επιτυχή άσκηση αλιευτικού τουρισμού, ενώ θα θέσουν επί τάπητος και το ζήτημα των τοπικών συνεργειών και των ευκαιριών προβολής ώστε να λάβει ο αλιευτικός τουρισμός περαιτέρω ευκαιρίες ανάδειξης και προώθησης σε όφελος των τοπικών κοινωνιών, της τοπικής οικονομίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οδηγός Αλιευτικού Τουρισμού

Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο “Οδηγός Αλιευτικού Τουρισμού” που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Fish Smarter, ενώ θα πραγματοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. σύντομη παρουσίαση της νέας πρόσκλησης «Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών Κυκλάδων» με εστίαση στη δυνατότητα χρηματοδότησης του αλιευτικού τουρισμού.

Συμμετοχές

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν αλιείς από την Αττική, την Αμοργό, την Πάρο, την Άνδρο και τη Σαντορίνη, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το πεδίο και θα μιλήσουν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, την προσέλκυση επισκεπτών και όσα χρειάζεται να ξέρει κάποιος για τη διαδικασία αίτησης του αλιευτικού τουρισμού.

Ακόμα, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης του αλιευτικού τουρισμού ως νέο τουριστικό προϊόν.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εναλεία, με την υποστήριξη του CPF, στο πλαίσιο του προγράμματός Fish Smarter. Το πρόγραμμα Fish Smarter αποτελεί μια πρωτοβουλία της Εναλεία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και, μέχρι στιγμής, έχει παρακινήσει και εκπαιδεύσει 171 παράκτιους αλιείς σε τεχνικές αλιευτικού τουρισμού σε 23 συνεργαζόμενα λιμάνια στην Ελλάδα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη δουλειά τους, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην προσπάθεια μείωσης της υπεραλίευσης.

Το πρόγραμμα Fish Smarter υποστηρίζεται στο Ιόνιο και στις Κυκλάδες από το Ίδρυμα Κώστας Μ. Λεμός και το Cyclades Preservation Fund, ενώ στη Μεσσηνία από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00-17:00, ενώ μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει και ζωντανά μέσω Live Streaming στο Facebook.

Σύνδεσμος Zoom

Σύνδεσμος Εκδήλωσης στο Facebook

Πρόγραμμα

(Visited 90 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.