Φίλιππος Φόρτωμας: «Η υγεία, πρώτης γραμμής ανάγκη και μέλημα για τους νησιώτες» (video)

Newsroom
26/11/2021 01:31
 
 
 

Για την ενίσχυση του τομέα της Υγείας στις νησιωτικές περιοχές και την παροχή κινήτρων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων των νησιών όλο το χρόνο, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας.

Η τοποθέτηση του κ. Φόρτωμα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με θέμα «Προτάσεις και Κίνητρα για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές».

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού Κυκλάδων, αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Σύρου, για το οποίο υπάρχει ανάγκη άμεσης προκήρυξης συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αλλά και στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου παρατηρούνται προβλήματα στο διοικητικό προσωπικό. Επίσης, έθεσε, υπόψη της Επιτροπής, το πρόβλημα που δημιουργείται με την διοικητική διασύνδεση των δύο αυτών δομών Υγείας.

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης και την αρωγή της ΑΕΜΥ, ενώ τόνισε το πρόβλημα στέγασης του ιατρικού προσωπικού, το οποίο παρατηρείται τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο και τη Μήλο, στην αντιμετώπιση του οποίου θα πρέπει να συμβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τηλεϊατρική και διακομιδές

Στη συνέχεια ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της τηλεϊατρικής στα νησιά και στην ανάγκη αυτή να αποτελέσει κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης και να μην εφαρμόζεται αποσπασματικά, όπως συμβαίνει στο νησί της Μήλου.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της μεταφοράς των ασθενών, είτε θαλάσσιας είτε με αεροδιακομιδή, τονίζοντας την ανάγκη ειδικού σχεδιασμού τους από το Υπουργείο, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των μονίμων κατοίκων των νησιών.

Κίνητρα στους γιατρούς

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στα κίνητρα τα οποία πρέπει να δοθούν, ώστε τα νησιά να είναι μέσα στις επιλογές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι, πέραν των μισθολογικών και οικονομικών κινήτρων, θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση της υποχρεωτικής δεκάμηνης εκπαίδευσης ιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

«Ο τομέας της Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τις νησιωτικές περιοχές, καθώς οι ειδικές συνθήκες της νησιωτικότητας, απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς και προγραμματισμό. Η ισότιμη αντιμετώπιση των νησιωτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα και είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα ενσκήψει στις ανάγκες των νησιωτών και θα δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.