Λαμπρές εκδηλώσεις στην Αμοργό το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου

Newsroom
09/12/2021 14:08
 
 
 

 

Δύο ιστορικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Αμοργό το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2021.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ο λαός της Αμοργού θα υποδεχτεί το νέο Ποιμενάρχη του, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργό και Νήσων, κ. Αμφιλόχιο. Η λαμπρή τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στο Ηρώο Φωτοδότη στη Χώρα Αμοργού όπου ο Δήμαρχος Ελευθέριος Καραΐσκος, οι σεβαστοί ιερείς του νησιού, μαθητές και λαός θα υποδεχτούν το Σεβασμιότατο Αμφιλόχιο και στη συνέχεια θα τελεστεί η ενθρόνιση του νέου Ιεράρχη στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας.

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας πλατείας του Όρμου Αιγιάλης. Ένα έργο που συγχρηματοδότησαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Αμοργού, το Λιμενικό Ταμείο και βραβεύτηκε στα Best City Awards στην κατηγορία «Υποδομές και αστική Ανάπλαση ».

Η νέα πλατεία θα φέρει το όνομα « Πλατεία Ηρώων Κινάρου». Σε μια τελετή μνήμης και σεβασμού θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινου μνημείου που φιλοτέχνησε ο Δήμος Αμοργού τιμώντας έτσι τους ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσαν το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 στη Νήσο Κίναρος.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε, « Η Αμοργός φοράει τα γιορτινά της σε δύο λαμπρές ημέρες για την ιστορία της. Με σεβασμό υποδεχόμαστε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο, με χαρά παραδίδουμε στους πολίτες τη νέα πλατεία της Αιγιάλης, με υπερηφάνεια τιμούμε τους πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Καλώ το λαό της Αμοργού να παραστεί στις δύο ιστορικές εκδηλώσεις για το νησί μας. Να αναφωνήσουμε ΑΞΙΟΣ στο νέο Ποιμενάρχη μας και ΑΘΑΝΑΤΟΙ για τους Ηρωες μας»

(Visited 108 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*