13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού – «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία»

Newsroom
21/09/2022 19:35
 
 
 

Αντί τα νέα παιδιά να στέλνουν βιντεάκια στο «Τικ Τοκ», γιατί να μην καλλιεργούν το ταλέντο τους, να εκφράζονται και να δημιουργούν, έχοντας την δυνατότητα οι δημιουργίες αυτές να λάβουν μέρος σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ;

Η απλή αυτή ιδέα προέκυψε από την επαφή με τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία της Αμοργού, όταν συμμετείχαν στο «Home» project του Φεστιβάλ, απαντώντας στις 2 απλές ερωτήσεις, Τι είναι «σπίτι» για σένα; Που είναι το δικό σου «σπίτι»; με μία πρόταση, ή με μία φωτογραφία, ή με ένα βίντεο. Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους συμμετέχοντας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ξεχωριστή κατηγορία που θα φιλοξενήσει τις Μαθητικές ταινίες: «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία». Στο σάιτ μας, αφού βρουν την κατηγορία School film entry, συμπληρώνουν την φόρμα που ανοίγει, και στέλνουν το φιλμάκι τους στην μορφή που επιθυμούν.

Ειδικά για τους μαθητές της Αμοργού έγινε ένα εισαγωγικό σεμινάριο που αφορούσε τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία οπτικά και όχι μόνο. Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η εικόνα παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή στην επικοινωνία, στην πληροφορία, στην γνώση, διαμορφώνει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Ανάμεσα στα παιδιά μπορεί να υπάρχουν οι αυριανοί δημιουργοί, ή απλά ευτυχισμένοι άνθρωποι που θα μπορούν να εκφράζονται.

 

4-9 Νοεμβρίου 2022 στην Αμοργό
13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού
Στο Aegialis Hotel and Spa
με διαγωνιζόμενες ταινίες μικρού μήκους και ντοκυμαντέρ από όλο τον κόσμο
τις μαθητικές ταινίες «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία»
την Ακαδημία Κινηματογράφου
και το Συνέδριο για τον Πολιτισμό και Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ

(Visited 55 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.