Σύστημα SeaBin στο αλιευτικό καταφύγιο Καταπόλων Αμοργού

Newsroom
23/11/2022 14:02
 
 
 

 

Με το σύστημα καθαρισμού επιφάνειας υδάτων SeaBin εξασφαλίζεται ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου στο Ξυλοκερατίδι Καταπόλων Αμοργού. Το SeaBin είναι δωρεά του Cyclades Preservation Fund που έγινε αποδεκτή από το Δήμο Αμοργού και το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού και συμβάλλει με τον ιδανικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το SEABIN είναι ένα βραβευμένο σύστημα αυστραλιανής επινόησης και παραγωγής που λειτουργεί αυτόματα 24 ώρες το 24ωρο εφόσον υπάρχει επίβλεψη και τακτικό άδειασμα των επιφανειακών θαλάσσιων απορριμμάτων που συγκεντρώνει έως 20 κιλά ημερησίως.

Ετησίως και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τα θαλάσσια ρεύματα που κατευθύνουν τα επιπλέοντα θαλάσσια απορρίμματα, ένα σύστημα SEABIN δύναται να συλλέξει περίπου 90.000 πλαστικές σακούλες, 50.000 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, περισσότερα από 110.000 κομμάτια μικροπλαστικού και μικροϊνών, καθώς επίσης και έλαια πετρελαίου και απορρυπαντικών που χρησιμοποιούν τα σκάφη, αλλά και χιλιάδες αποτσίγαρα.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Η θάλασσα είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να διατηρούμε καθαρό και να προστατεύουμε το πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο του νησιού μας. Ευχαριστώ την κα Άννυ Μητροπούλου, Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund για τη συνεργασία και τη δωρεά του πρωτοποριακού SeaBin που τοποθετήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Καταπόλων, ένα έργο για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι. Η καθημερινή μάχη για την Αμοργό που αξίζουμε συνεχίζεται»

(Visited 24 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.