To «Αμοργόραμα» υποψήφιο για το EarthshotPrize 2023

Newsroom
01/02/2023 18:34
 
 
 

 

Σημαντική διάκριση για τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Αμοργού. Η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα» είναι υποψήφια για το διεθνές βραβείο Earthshot, γεμίζοντας υπερηφάνεια την Αμοργό και όσους από την πρώτη στιγμή την πίστεψαν και την υποστήριξαν

Η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε στην Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Την Αμοργό εκπροσώπησαν διαδικτυακά η Αντιδήμαρχος Αμοργού Πόπη Δεσποτίδη και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού Μιχάλης Κρόσμαν.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: « Είμαστε υπερήφανοι για το Αμοργόραμα. Ως Δημοτική Αρχή, από την γέννηση της ιδέας, βρεθήκαμε στο πλευρό των αλιέων του νησιού μας και μαζί φροντίσαμε να μαθευτεί παντού αλλά και να ενισχυθεί οικονομικά ώστε να καταστεί μια βιώσιμη πρωτοβουλία. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε πως θέλουμε να γίνουν οι αλιείς της Αμοργού πρότυπο σε όλη την Ευρώπη και κινητοποιήσαμε την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση. Αποτέλεσμα της πίστης μας στο Αμοργόραμα είναι το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 2022 στο Δημαρχείο Αμοργού ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Αμοργού, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού και τους φορείς Blue Marine Foundation και Cyclades Preservation Fund. Η ζωή μας είναι η θάλασσα και η θάλασσα είναι η ζωή μας. Το όραμα για μια καλύτερη ζωή δεν μπορεί να γίνει πράξη χωρίς μια θάλασσα αμόλυντη, με πλούσια ζωή και καθαρές ακτές.»

Το Βραβείο Earthshot απονέμεται σε πρωτοβουλίες και φορείς που αντικείμενο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος. Οι πέντε κατηγορίες αφορούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Θεσμοθετήθηκε το 2020 από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και στόχο έχει την επιβράβευση και ενίσχυση λύσεων και πρακτικών για ένα καθαρότερο πλανήτη.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*