Συνάντηση του Δημάρχου Αμοργού με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Newsroom
24/07/2023 16:44
 
 
 

 

Με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για το νησί της Αμοργού που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η πρόσφατη ένταξη σε χρηματοδότηση της επέκτασης του Κέντρου Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η αναβάθμιση των παροχών υγείας και τα πρωτόκολλα των διακομιδών.

Αναφορικά με το ΚΥ Αμοργού, η σχετική μελέτη επέκτασης του ΚΥ εκπονήθηκε από τον Δήμο Αμοργού σε συνεργασία με τεχνικούς συμβούλους. Η εκπόνηση ξεκίνησε το 2020 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση οικοδομικής άδειας τον Μάιο του 2023. Η μελέτη αποσκοπεί στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του ΚΥ με την προσθήκη 170μ2 στο υπάρχων κτήριο και την αξιοποίηση του υπογείου 145μ2. Το καινούργιο κτήριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οργανωμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών, 5 αίθουσες τακτικών ιατρείων, αίθουσα αναμονής, αναβάθμιση δικτύου Η/Μ, αποθηκευτικούς χώρους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.080.000,00 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) του Υπουργείου Υγείας.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Στη συνάντηση με το νέο Υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του θέσαμε τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας και εξετάσαμε τους τρόπους επίλυσης τους. Εστιάσαμε στο σύστημα των διακομιδών και τα πρωτόκολλα διαχείρισης των περιστατικών που θα πρέπει να αναμορφωθούν άμεσα. Παράλληλα πιστοί στις δεσμεύσεις μας και λίγους μήνες μετά την λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος καταφέραμε να εντάξουμε σε χρηματοδότηση την επέκταση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αμοργού, σε συνεργασία με την 2ΥΠΕ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Συνεχίζουμε δυνατά για την Αμοργό μας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*