Άθληση και μάθηση με τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στην Αμοργό

Newsroom
25/07/2023 13:43
 
 
 

 

Με απόλυτη επιτυχία και γεμίζοντας χαρά και αξίες τα παιδιά της Αμοργού, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Αθλητικά Μονοπάτια Καλοκαίρι 2023. Η Αμοργός για όγδοη συνεχή χρονιά φιλοξένησε το πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που ζουν μόνιμα σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας να χαρούν ένα υπέροχο καλοκαίρι γεμάτο άθληση, χαρά και μάθηση!

Από τις 3 Ιουλίου τα παιδιά της Αμοργού μαζί με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής έζησαν μοναδικές στιγμές άθλησης και μάθησης. Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητισμό, ευαισθητοποίηση, παιχνίδι διασκέδαση.

Φέτος για πρώτη φορά στο πλευρό του προγράμματος βρέθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την βοήθεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν προγράμματα εικαστικών, ρομποτικής και πειραμάτων. Επίσης συνοδοιπόρος για άλλη μία χρονιά ήταν το Safe Water Sports.

Ο μοναδικός κύκλος του προγράμματος των Αθλητικών Μονοπατιών ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου με ξεχωριστή μουσική γιορτή. Μια τελετή λήξης, φτιαγμένη από τα παιδιά και τους καθηγητές, γεμάτη περηφάνια συγκίνηση, χαρά και ανυπομονησία για το επόμενο ραντεβού.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από την «Αναγέννηση & Πρόοδο» και από το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διεξαγωγή του καλοκαιρινού προγράμματος Αθλητικά Μονοπάτια. Ως Δήμος στηρίζουμε ένα υπέροχο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης που μέσα από το παιχνίδι και με την καθοδήγηση των εξιδεικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής δίνει στα παιδιά μας γνώση και χαρά. Ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο πρόγραμμα και όλους τους Αμοργιανούς που με την υποστήριξη τους έχουν καταστήσει το νησί μας σταθερό σταθμό των Αθλητικών Μονοπατιών. Η χαρά των παιδιών είναι η δύναμη του μέλλοντος»

φωτογραφίες : Συλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Καταπόλων

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*