Δήμος Αμοργού: 1,3 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Κατάπολα

diktyo ydreysis
Newsroom.
16/04/2024 09:11
 
 
 

 

Η απόφαση ένταξης του έργου “Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Καταπόλων Αμοργού” στο πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027 ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αμοργού.

Ο προϋπολογισμός ένταξης του έργου ανέρχεται σε 1.286.000,00€, ενώ η υλοποίησή του προβλέπει την κατασκευή ενός πλήρους νέου δικτύου ύδρευσης που θα αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο υφιστάμενο δίκτυο στην περιοχή των Καταπόλων στην Αμοργό.

Ο Δήμαρχος Αμοργού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική αυτή απόφαση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων του υδραυλικού δικτύου και την εξοικονόμησης ύδατος σε περίοδο λειψυδρίας. Τέλος, δήλωσε πως η υποβολή αίτησης για την έγκριση δημοπράτησης του έργου θα γίνει άμεσα, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίησή του.

Η ανακοίνωση του δήμου Αμοργού

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο που διενεργήθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Π. Ν. Αιγαίου, υπεγράφη χθες η απόφαση ένταξης του έργου: «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Καταπόλων Αμοργού» στο πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027. (Απόφαση με Α.Π.: 869/4-4-24 του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, ΑΔΑ:9ΨΨΠ7ΛΞ-Ζ7Ρ).

Ο προϋπολογισμός ένταξης του έργου ανέρχεται σε 1.286.000,00€. Με την υλοποίηση του έργου προβλέπεται η κατασκευή ενός πλήρους νέου δικτύου ύδρευσης (14,6ΚΜ) που θα καλύπτει όλη την περιοχή των Καταπόλων, το οποίο θα αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο υφιστάμενο δίκτυο και θα εξαλείψει το μεγάλο πρόβλημα με τις διαρροές νερού. Το νέο δίκτυο θα αποτελείται από δύο «υποδίκτυα», ένα υψηλής πίεσης για τα τμήματα του οικισμού που βρίσκονται ψηλά και ένα χαμηλής πίεσης για τα τμήματα του οικισμού που βρίσκονται χαμηλά κι έτσι θα συμβάλει σημαντικά και στην βελτίωση της λειτουργίας όλου του δικτύου και την εξυπηρέτηση όλων των σπιτιών του οικισμού και στον δραστικό περιορισμό των βλαβών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού δήλωσε σχετικά: «Ένα πολύ σημαντικό έργο για την επίλυση των προβλημάτων του παλαιομένου δικτύου ύδρευσης των Καταπόλων αλλά και την εξοικονόμηση ύδατος σε μια μακροχρόνια περίοδο λειψυδρίας, εντάσσεται σε χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Διαχειριστική της Αρχή καθώς και όσους συνέβαλλαν στην σύνταξη, ωρίμανση και υποβολή του φακέλου. Το ταχύτερο δυνατό θα υποβάλουμε στην Διαχειριστική Αρχή της Π. Ν. Αιγαίου αίτημα για την έγκριση δημοπράτησης του έργου, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση του.»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*