Τα «Αθλητικά Μονοπάτια» προσφέρουν γνώση, άθληση και ψυχαγωγία στα παιδιά της Αμοργού

Newsroom.
04/07/2024 17:53
 
 
 

 

Τα αγαπημένα «Αθλητικά Μονοπάτια» επέστρεψαν για ακόμα μία χρονιά, με την Αμοργό να βρίσκεται για ένατη φορά ανάμεσα στα νησιά που διεξάγεται αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού, μόνιμους κατοίκους του νησιού, και προσφέρει πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Από την 1η έως την 20η Ιουλίου 2024,  τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκμάθηση κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά και κιναισθητικά παιχνίδια, παιχνίδια προσανατολισμού και συμπερίληψης, δημιουργικά εργαστήρια, κυνήγι θησαυρού καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που αφορούν στην υγεία, τη διατροφή και το περιβάλλον.

Το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών είναι

–           Ομαδικά και δημιουργικά παιχνίδια

–           Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων

–           Κοινωνικοποίηση

Η 1η εβδομάδα  έχει ως θεματική την Υγεία και την Άσκηση, η 2η εβδομάδα τη  Δημιουργικότητα και την Ηγεσία και η 3η εβδομάδα τις Τέχνες και την Ενσυναίσθηση. Θα υπάρξουν νέες μαθησιακές προσεγγίσεις, που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη και βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, με χαρακτηριστικό το Τουρνουά Ευστοχίας που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά στα Αθλητικά Μονοπάτια.

Θα υπάρξει για άλλη μια χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης μαθηματικών με τη χρήση της τεχνολογίας, σε συνεργασία με το εργαστήριο μαθηματικών WhyMath.  Ο τρόπος διδασκαλίας θα στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι με τη χρήση σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού καθώς και ψηφιακών εφαρμογών.

Επίσης και φέτος το πρόγραμμα ενώνει δυνάμεις με το SafeWaterSports  με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε σχέση με την ασφάλεια στη θάλασσα, την προστασία του περιβάλλοντος και τα θαλάσσια σπορ.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια / Sport Paths» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από το Sports Excellence /Τμήμα Αθλητικής Αριστείας και την «Αναγέννηση & Πρόοδος», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και με χρηματοδότηση του Δήμου Αμοργού για την μετακίνηση των παιδιών και την φιλοξενία του προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε, «Τα παιδιά της Αμοργού ανυπομονούν κάθε καλοκαίρι να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές γνώσης, άθλησης και ψυχαγωγίας  μέσα από τις δράσεις των Αθλητικών Μονοπατιών . Ευχαριστώ τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο πρόγραμμα,  τους Αμοργιανούς που με την υποστήριξη τους έχουν καταστήσει το νησί μας σταθερό σταθμό των Αθλητικών Μονοπατιών και τους υπέροχους ανθρώπους  του SportsExcellence  και της Αναγέννηση και Πρόοδος που τους νιώθουμε πια οικογένεια μας.»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*