Αμοργός: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού

Newsroom.
22/06/2026 11:58

Τέσσερις ημέρες γεμάτες μάθηση, παιχνίδι και δημιουργία χάρισαν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Αμοργού οι δράσεις του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Αμοργό, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2026. Οι εκπαιδευτές του Μουσείου επισκέφθηκαν όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, προσφέροντας βιωματικά προγράμματα που έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο του παρελθόντος, να ανακαλύψουν παραδοσιακά παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Αμοργό, η οποία  πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2026. Μετά την επίσκεψη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης το περασμένο σχολικό έτος 2024 -2025 στα Δημοτικά σχολεία των Μικρών Κυκλάδων, δηλαδή στο Δημοτικό Σχολείο Κουφονησίων, Δημοτικό Σχολείο Ηρακλειάς, στο Δημοτικό Σχολείο Σχοινούσας και στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας, την τρέχουσα σχολική χρονιά το Μουσείο επισκέφτηκε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Αμοργού.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών  ημερών, οι εκπαιδευτές του Μουσείου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Καταπόλων, το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Αμοργού, το Δημοτικό Σχολείο Αρκεσίνης και το Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλης – Θολαρίων υλοποιώντας βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο του παρελθόντος, να ανακαλύψουν παραδοσιακά παιχνίδια, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να ταξιδέψουν μέσα από ιστορίες, αντικείμενα και δράσεις.

Η θερμή υποδοχή από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και τοπική κοινωνία επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη σημασία της πρόσβασης όλων των παιδιών σε ποιοτικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.  Η Αμοργός μάς χάρισε όμορφες συναντήσεις, νέες φιλίες και πολύτιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες. Φεύγουμε γεμάτοι εικόνες, συναισθήματα και έμπνευση, με την ελπίδα να επιστρέψουμε σύντομα για νέες κοινές δράσεις.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες:

– Στον Επόπτη Ποιότητας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Σύμβουλο Εκπαίδευσης της 2ης Περιφέρειας Κυκλάδων, Δρ Σταύρο Παπαδόπουλο, για τον συντονισμό, τη στήριξη και την άριστη συνεργασία.

– Στις Διευθύντριες και τους/τις  εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αμοργού για τη φιλοξενία, τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή τους.

– Στους μαθητές και τις μαθήτριες που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τις δράσεις και μας χάρισαν μοναδικές στιγμές δημιουργίας και χαμόγελα.

– Στον Δήμαρχο Αμοργού  Λευτέρη Καραΐσκο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας Νίκος Συμιδαλά για τη στήριξη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

– Στην Attica Group για τη συμβολή της στην υλοποίηση της δράσης.

Η Μουσειοπαιδαγωγός Σ. Σταυρινίδου υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δ.Σ .Αιγιάλης Θολαρίων Αμοργού
Τα παιδιά του Δ.Σ. Χώρας Αμοργού παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Οι μαθητές/τριες του Δ.Σ. Καταπόλων Αμοργού συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιχνίδια του παρελθόντος.
Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείο Καταπόλων με την πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ε. Κανταρτζή και την Μουσειοπαιδαγωγό Σ. Σταυρινίδου

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post

Comments are closed.