Δήμος Άνδρου: Υποβολή προτάσεων για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας

Newsroom
22/03/2022 12:08
 
 
 

 

Τέσσερις προτάσεις χρηματοδότησης στη Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υπέβαλε ο Δήμος Άνδρου.

Οι προτάσεις αφορούν στους παρακάτω δρόμους:

*Αγία Ελεούσα – Παλαιόπολη 500m. και Αγίου Ιωάννη – Μακροτάνταλο 1150m.

*Παραλία Βιταλίου προς Βιτάλι 1000m

*Άρνη προς παραλία Βόρης 1050m.

*Καπαριά προς συνοικισμό Τζέο 230 m., οδό προς «Πλάκα» 600m. και οδό από Αλαμανιά προς Τζέο 450m.

Μοναδική παραφωνία στην προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης του νησιού μας αποτέλεσε για μια ακόμη φορά η κ. Τασούλα Μαμάη.

Η ανωτέρω πρόταση ήρθε προς ψήφιση σε έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου ο Δήμος να είναι εμπρόθεσμος (καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η 18η Μαρτίου 2022). Σημειώνεται ότι η πρόσκληση άνοιξε στις 23/12/2021 και για το παραπάνω οδικό δίκτυο δεν υπήρχε καμία μελέτη. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου, «σε χρόνο ρεκόρ υπογράφηκε σύμβαση για τις μελέτες στις 31/12/2021, οι οποίες παρελήφθησαν και αξιοποιήθηκαν έγκαιρα με συντονισμένες ενέργειες από την τεχνική υπηρεσία και η υποβολή κατέστη δυνατή».

Στο ίδιο δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά και σε δημοτική σύμβουλο, η οποία καταψήφισε τη διαδικασία, θέτοντας σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση των έργων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς η κ. Τ. Μαμάη καταψήφισε τη διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι εάν οι υπόλοιποι σύμβουλοι την ακολουθούσαν ο Δήμος θα έχανε τις προθεσμίες και ΔΕΝ θα υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση των ανωτέρω έργων.Μετά η ίδια ψήφισε την υποβολή της πρότασης για τη χρηματοδότηση των οδών!!! “Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!”. Προσπάθησε να μπλοκάρει την υποβολή της πρότασης και όταν είδε ότι αυτό δεν “περνάει”, τότε την ψήφισε».

«Λυπόμαστε που ο λαϊκισμός και η μικροπολιτική σκοπιμότητα χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις της κ. Τ. Μαμάη. Λυπούμαστε που ακολουθεί έναν δρόμο που μόνο κακό κάνει στο νησί μας. Εμείς χαιρετίζουμε την παρουσία της στις Οικονομικές Επιτροπές μετά από την παραπομπή της στο Δ.Σ. με το ερώτημα της αντικατάστασής της και ελπίζουμε να συνεισφέρει παραγωγικά και όχι να ασκεί μικροπολιτική εις βάρος της προόδου της Άνδρου.
«Θα συνεχίζουμε και θα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, με στόχο τη δημιουργία υποδομών που το νησί μας στερείται χρόνια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πέρα από τους τακτικισμούς της κ. Μαμάη, που μόνο στόχο έχουν να μπλοκάρουν την πρόοδο της Άνδρου. Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές, κ. Μαμάη σας καλώ να επιστρέψετε στην κανονικότητα» καταλήγει το δελτίου Τύπου που υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.