Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου

Newsroom
16/11/2023 20:54
 
 
 

 

«Προϊόν σχεδιασμού και συγκροτημένης προσπάθειας και διεκδίκησης» χαρακτήρισε το νέο Δημοτικό Σχολείο στη Χώρα της Άνδρου ο δήμαρχος του νησιού κ. Δημήτρης Λοτσάρης, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το νέο, σύγχρονο κτίριο ανεγέρθηκε στη θέση του παλιού, με τη συνέργεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου και τη στήριξη του αειμνήστου Ανδρίου ευεργέτη καπετάν-Γιαννούλη Καμπάνη, ο οποίος χρηματοδότησε τη σχετική μελέτη.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου-Άνδρου κ. Δωρόθεος Β’, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Άνδρου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, η Διευθύντρια του Σχολείου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ειδικότερα, ο κ. Λοτσάρης ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Το νέο δημοτικό σχολείο στη Χώρα αποτελεί προϊόν σχεδιασμού και συγκροτημένης προσπάθειας και διεκδίκησης.

Στα εγκαίνια δοκιμάστηκαν αντοχές, κρίθηκαν συμπεριφορές. Κάποιοι δεν αντέχουν να γίνονται έργα στην Άνδρο. Η Χώρα, παραμελημένη από τους θεωρούμενους ως “ιδιοκτήτες” της, απέκτησε ένα νέο και σύγχρονο δημοτικό σχολείο.

Για όλους εμάς που σχεδιάσαμε και καταφέραμε να υλοποιήσουμε το μεγάλο αυτό έργο υποδομής, υπάρχει μία και μοναδική ανταμοιβή: τα χαμόγελα και τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που έλαμψαν στα εγκαίνια του σχολείου τους.

Τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτες, ανήκουν στους πολίτες. Μένουν στην Άνδρο και αυτό έχει μόνο σημασία.

Ως Δήμαρχος θέλησα να αφήσω πίσω μου έργο, αλλά και να δρομολογήσω έργα και δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Ως Πολίτης αυτού του νησιού , πιστεύω στην ενότητα, στο έργο και στη δημιουργία. Είτε είμαι Δήμαρχος είτε όχι, δεν σκοπεύω να αλλάξω το χαρακτήρα μου. Δεν θα κάνω τα ίδια με αυτά που έκαναν σε εμένα.

Η Άνδρος πρέπει να κοιτάζει πάντα μπροστά, με ενότητα, με αγάπη για τον τόπο μας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*