Διήμερη περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

Newsroom
16/06/2020 15:56
 
 
 

Στην Άνδρο περιόδευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε επαφές με φορείς της Αυτοδιοίκησης και πολίτες.

Ο κ. Συρμαλένιος συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Λάσκαρη, τον Δήμαρχο κ. Λοτσάρη, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καπάκη και μέλη του συνδυασμού του, με την Επιτροπή Πολιτών κατά των ανεμογεννητριών, ενώ περιόδευσε στη Χώρα και στα χωριά Κοχύλου και Συνετί.


Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας (και ειδικότερα η έλλειψη ακτινολόγου) η οποία έχει ως αποτέλεσμα περιστατικά είτε να μεταφέρονται στην Αθήνα είτε να αντιμετωπίζονται από ιδιώτες με το ό,τι οικονομικό κόστος συνεπάγεται αυτό, ήταν το κυριότερο θέμα που τέθηκε σε όλες τις συναντήσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Συρμαλένιο, το σχέδιο της κυβέρνησης για υγειονομική θωράκιση των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρουσιάζει το Κ.Υ. Άνδρου ως 24ης ετοιμότητας. Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που τέθηκε ήταν η μεγάλη απειλή εγκατάστασης σε μεγάλο μέρος του νησιού εκατοντάδων ανεμογεννητριών τεράτων που έχουν αδειοδοτηθεί ή αδειοδοτούνται ανεξάρτητα από την έκβαση του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή, τόσο η Επιτροπή Πολιτών, όσο και οι αυτοδιοικητικοί (έστω και με κάποιες διαφοροποιήσεις), δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την λεηλασία του τοπίου της Άνδρου.


Ακόμη, συζητήθηκαν:
*η διαμάχη μεταξύ δημάρχου και της δημοτικής αντιπολίτευσης για απευθείας αναθέσεις έργων (με αφορμή τη θεομηνία του Οκτωβρίου 2019),
*η διαχείριση των απορριμμάτων, την αρμοδιότητα της οποίας έχει αποκτήσει πλέον ο ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά ως προς την λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της διαχείρισής τους,
*η αναβάθμιση του λιμένα του Γαυρίου που είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι έτοιμο να αρχίσει το έργο της εκβάθυνσης,
*το αλιευτικό καταφύγιο του Όρμου Κορθίου, ένα έργο που ήταν για χρόνια σταματημένο και τώρα πέρασε στη δικαιοδοσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης τόνισε την προώθηση του έργου επέκτασης του δημοτικού σχολείου της Χώρας και την επισκευή του Επισκοπείου (πρώην Επαρχείου), ενώ ο Έπαρχος κ. Λάσκαρης έθεσε ένα σύνολο έργων καθαρισμού και διάνοιξης των ρεμάτων, καθώς και την επαρχιακή οδοποιΐα.

Αντίθετα, η θεματολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περιλάμβανε την αντίθεση τους στην ανάληψη της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια, την σιωπή της Περιφέρειας για τα δασικά (την στιγμή που είχε βγει στα κάγκελα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), τη συνεχιζόμενη και ενδεχομένως αυξανόμενη υποστελέχωση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, την κατηγορηματική αντίθεση στην κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και τη μετατροπή τους σε Α.Ε.

Τέλος, κατά την περιοδεία στη Χώρα και τα χωριά, εκτός από το μοίρασμα του έντυπου Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι», δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Συρμαλένιο και το τοπικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουν και να ακούσουν παράπονα και προβληματισμούς των κατοίκων για διαχρονικά άλυτα προβλήματα, αλλά και να γίνουν γνώστες της μεγάλης ανησυχίας των επαγγελματιών για την επερχόμενη κακή τουριστική περίοδο και τις δυσοίωνες προοπτικές επιβίωσης.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*