«Ευχαριστώ» του δήμου Άνδρου για όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί

Newsroom
06/04/2021 22:22
 
 
 

 

«Ευγνωμοσύνη για την κοινωνία της αλληλεγγύης και όχι του φόβου» εκφράζει με ανακοίνωση του ο δήμος Άνδρου, σχετικά με την υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή στο νησί στην περιοχή της Κατακοίλου.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Άνδρου σε σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση του, αναφέρει:

Περισσότερες από 24 ώρες πέρασαν από τις στιγμές, που η πυρκαγιά της Κυριακής, 04 Απριλίου στην περιοχή της Κατακοίλου, βρέθηκε σε ύφεση, περιορίστηκε και τελικά εξαλείφθηκε.

Το έργο της κατάσβεσής της δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν η τοπική κοινωνία και η ανταπόκριση των ανθρώπων εκτός Άνδρου δεν είχαν λειτουργήσει με αλληλεγγύη ξεπερνώντας φοβικές – λόγω της πανδημίας- αντιδράσεις. Και γι’ αυτό, είμαστε ευγνώμονες.

Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε όλους, όσοι προσέτρεξαν, συνέβαλαν και συνεισέφεραν, ως έκαστος ετάχθη, στη διαχείριση και την ανταπόκριση του μηχανισμού, στο σύνολό του.

• Ευχαριστούμε το σύνολο των Ανθρώπων και Φορέων Πολιτικής Προστασίας, σε Κυβερνητικό και Αυτοδιοικητικό επίπεδο, ο συντονισμός και η συνεργασία των οποίων αποτελεί το πλέον αδιάτρητο τείχος προστασίας της Άνδρου απέναντι σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο: τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις επίγειες και εναέριες Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ , τον Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη και τις αντίστοιχές τοπικές Δυνάμεις Άνδρου: το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Άνδρου, Δημήτρη Τηνιακό και την άμισθη Σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Σαραβάνου, για την ακατάβλητη και πέραν των 24 ωρών παρουσία και συμβολή τους στο έργο της πυρόσβεσης, ως επίσης την Αντιδήμαρχο Άνδρου, Αθηνά Μακρή και την Σοφία Τουντασάκη, για την προσφορά τους στο πλαίσιο της επισιτιστικής και κοινωνικής μέριμνας του Δήμου.

• Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ), για τη με αυταπάρνηση συνεισφορά των μελών του, από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασε η πυρκαγιά.

• Ευχαριστούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Golden Star Ferries και Fast Ferries, για τη δωρεάν μεταφορά από και προς Άνδρο των επιχειρησιακών εξ Αθήνας Δυνάμεων.

Επίσης:

• Ευχαριστούμε τις αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Μασούτης», για την προσφορά αγαθών, κατά την τροφοδοσία των Δυνάμεων Προστασίας, που αναχαίτιζαν για πολλές ώρες το πυριφλεγές μέτωπο.

• Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες: 1. Του Εστιατορίου «Sea Satin» (Δημήτρης Γιγίνης), Κόρθι, 2. Του καταστήματος φούρνου «Το Φουρναράκι» (Ιωάννης Νικολάου Παντερλής), Κόρθι, 3. Της καφετέριας «Αρόδο» (Λεονάρδος Πέτσας) Γαύριο, 4. Του εστιατορίου Μεσογειακής Κουζίνας «Francesco» (Φάνης Γκιώνης), Γαύριο, 5. Του καταστήματος φούρνου «Τούντα» (Artan Dervisaj), Μπατσί, 6. Της καφετέριας «Corner» (Παναγιώτης Κατσιώτης), Μπατσί, για την προσφορά επισιτιστικών αγαθών στις Δυνάμεις πολιτικής Προστασίας, που δρούσαν στην περιοχή της φωτιάς.

• Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Άνδρου και ιδίως των περιοχών στην Υδρούσα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πυρκαγιάς, καθώς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων αυτών, για την πλήρη συνεργασία τους με τις αρμόδιες Αρχές.

(Visited 136 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.