Συνάντηση Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη με τον Υπουργό Ναυτιλίας για θέματα αρμοδιότητάς του

Newsroom
15/07/2021 17:39
 
 
 

 

Η διαίρεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου σε ξεχωριστούς φορείς για κάθε νησί, η επιτάχυνση εγκρίσεων του Υπουργείου για την ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου και οι χρηματοδοτήσεις για λοιπά έργα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (στην οποία συμμετείχαν, επίσης, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού και ο εκπρόσωπος του Δήμου Άνδρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου Γιώργος Μαντζώρος), ο Υπουργός ενημερώθηκε για τους προβληματισμούς και τη δυσλειτουργία της ισχύουσας δομής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς και για την ανάγκη διάσπασής της σε δυο ανεξάρτητους φορείς, διακριτής αρμοδιότητας για κάθε νησί.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, άλλωστε, αποφάσισαν ομόφωνα σε συνεδριάσεις τους τόσο τα Δημοτικά Συμβούλια Άνδρου και Τήνου, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Την πρόταση στήριξε και η κα Μονογυιού, με τον κ. Πλακιωτάκη να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει το θέμα και θ’ αναλάβει πρωτοβουλία για τη σχετική ρύθμισή του.

Ο Δήμαρχος Άνδρου ζήτησε, ακόμη, να επισπευτούν οι διαδικασίες έγκρισης των προγραμματικών συμβάσεων για την ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου και τη διοικητική συνδρομή του Δήμου Άνδρου στη λειτουργία του προτεινόμενου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Οι συμβάσεις έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο.

Στο μεταξύ, ο κ. Λοτσάρης υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (master plan) και των μελετών εφαρμογής για τον αρχαιολογικό χώρο Παλαιόπολης, παρουσία του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του 12ου Πανελλήνιου διαδικτυακού Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων (Άνδρος, 12-13 Ιουνίου 2021) και είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Λοτσάρης ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, τη βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων κα Μονογιού και τον ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη, για τη στήριξη και τη συνδρομή τους ως προς την υλοποίηση κι άλλων πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Άνδρου.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.