Ξεκινούν οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου

Newsroom
21/07/2021 11:46
 
 
 

Υπεγράφη χθες Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Εκσυγχρονισμός και επέκταση Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου» μεταξύ του Δήμου Άνδρου και της αναδόχου εταιρείας «ΥΡΙΑ Τεχνική Α.Ε.».

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Άνδρου Μαρία Βενετίκη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μαργαρίτα Κορκοδείλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκη Κουρτέση, ο αν. Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Κων/νος Γκλάρας, η αν. Τμηματάρχης Τεχνικών Έργων Ειρήνη Παρλιάρου, καθώς και εκπρόσωπος της αναδόχου.



Το έργο, προϋπολογισμού 2.318.303,36€ (μετά την έκπτωση του αναδόχου), χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 και η διάρκεια ολοκλήρωσης του ανέρχεται σε 20 μήνες.

Το έργο αφορά σε συντήρηση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιρίων, καθώς και σε επέκταση, η οποία περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, κυλικείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εργαστήρια και βιβλιοθήκη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, με τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών να γίνεται σε ξεχωριστή φάση από την δημιουργία των νέων κτιρίων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη, ο οποίος γενναιόδωρα χρηματοδότησε τη μελέτη του έργου, αφουγκραζόμενος το πρόβλημα της σχολικής στέγης και συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη του έργου, ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «Προχωράμε βήμα-βήμα στη βελτίωση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Άνδρου. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη των αναγκών των νέων στον “σχολικό και αθλητικό στίβο”. “Επενδύουμε” στους νέους, “επενδύουμε” στο μέλλον της Άνδρου».

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*