Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό θα αποκτήσει η Χώρα Άνδρου

Newsroom
14/09/2021 18:11
 
 
 

Έναν νέο, λειτουργικό και ασφαλή Βρεφονηπιακό Σταθμό, δυναμικότητας 10 βρεφών και 18 νηπίων, θα αποκτήσει η Χώρα Άνδρου.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν αφότου προηγήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την ενοικίαση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει τον Σταθμό, γίνονται με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε στη συνέχεια να μπορεί η υποδομή να λάβει όλες τις νόμιμες άδειες για την ασφαλή λειτουργία της.

Περιλαμβάνουν τη συντήρηση, ανακαίνιση και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου, καθώς και του αύλειου χώρου (που περιβάλλει το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού), με σκοπό την ασφαλή και ευχάριστη διαβίωση όλων των χρηστών. Επίσης, θα προστεθούν επιπλέον χώροι, ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός να είναι λειτουργικός.

Οι εργασίες αφορούν κυρίως στην αντικατάσταση κουφωμάτων, την επισκευή των χώρων υγιεινής, μικρές επισκευές στα επιχρίσματα, κατασκευή χωρισμάτων από γυψοσανίδα, τοποθέτηση του δικτύου ηλεκτροδότησης στις νέες αίθουσες, χρωματισμούς και άλλες εργασίες.

Η χρηματοδότηση των προαναφερομένων εργασιών, αλλά και των λοιπών απαιτούμενων προμηθειών (κλιματιστικά, ερμάρια κλπ) καλύπτεται κατά 50.000€ από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης Α.Ε.) και κατά 15.211,85€ από χρήματα του Δήμου Άνδρου.

«Δημιουργείται μια σύγχρονη και ασφαλής υποδομή, που θα φιλοξενεί τους μικρούς μας φίλους και θα δίνει διέξοδο κυρίως στους εργαζόμενους γονείς» δήλωσε ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*