Αλλάζει όψη το λιμάνι της Δήλου – Ανταπόκριση του Δ.Λ.Τ. Μυκόνου σε αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (φώτος)

Newsroom
22/07/2020 13:56
 
 
 

Ξεκίνησε η κατασκευή του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση εξομοιούμενης ζώνης λιμένα νήσου Δήλου», ύψους 122.570 ευρώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει εργασίες που στοχεύουν στην επίλυση του προβλήματος της πρόσδεσης πλοίων, στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και στη μετακίνηση και τροφοδοσία του προσωπικού που διαμένει στο νησί της Δήλου.


Οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς η λιμενική εγκατάσταση έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές σε όλο το μήκος της.

Συγκεκριμένα, και στους δυο προβλήτες που εντοπίζονται δυτικά της λιμενολεκάνης, έχει παρασυρθεί η ύφαλη έδρασή τους με αποτέλεσμα να αποκολληθούν μεγάλα κομμάτια του κρηπιδώματός τους. Επιπροσθέτως, σε όλο το μέτωπο του κεντρικού κρηπιδώματος και συγκεκριμένα στον πόδα του, υπάρχουν εκτεταμένες υποσκαφές κατόπιν υποθαλάσσιου ελέγχου που διενεργήθηκε.


Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, ο πρόεδρος του οποίου Δημήτρης Μάνεσης δήλωσε τα εξής:
«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων για άμεση αποκατάσταση και επισκευή του Λιμένα της Δήλου, που αποτελεί ένα τόπο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κ. Κουκά για τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας ότι ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα κάνουμε ό,τι πρέπει για την αναβάθμιση των υποδομών και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών».
(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*