Cycladic Identity: Παρουσίαση του προγράμματος «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» στην Ίο

Cycladic Identity
Newsroom
27/03/2024 23:16
 
 
 

 

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» της Cinemathesis θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αίθουσα Παπαπέτρου στην Χώρα Ίου.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των εφήβων της Ίου, που κλήθηκαν να καταγράψουν μέσω κινηματογραφικών μονοπλάνων την αθέατη πλευρά, τα τοπόσημα, την ιστορία και τις τέχνες του νησιού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολές, εισηγήσεις από τους διοργανωτές και τον δήμαρχο της Ίου, μουσικές εμφανίσεις, προβολή των έργων των μαθητών, παραδοσιακούς χορούς και κέρασμα. Η πρωτοβουλία Cycladic Identity επιδιώκει την προστασία και την ανάδειξη της κληρονομιάς των Κυκλάδων, με το πρόγραμμα στην Ίο να αποτελεί ένα από τα εννέα που υλοποιούνται στο νησιωτικό σύμπλεγμα.

Η ανακοίνωση για την παρουσίαση του προγράμματος:

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Cinemathesis
Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες | Ίος 2023-24
στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Κυριακή 31 Μαρτίου, 18.30 | Αίθουσα Παπαπέτρου, Χώρα Ίου

Cycladic Identity

Σας προσκαλούμε σε μια μικρή γιορτή για να χαρούμε όλοι μαζί το καλλιτεχνικό αποτύπωμα των παιδιών και των εφήβων της Ίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» της Cinemathesis, το οποίο υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της νέας πρωτοβουλίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Cycladic Identity. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Παπαπέτρου, στην Χώρα Ίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Cycladic Identity Cycladic Identity

«Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» είναι ένα κινηματογραφικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ίου που τους προσκάλεσε να γυρίσουν ένα κινηματογραφικό μονοπλάνο ο καθένας, για να αποκαλύψουν την αθέατη πλευρά, τα τοπόσημα, την ιστορία και τις τέχνες του νησιού τους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στο Βαλέτειο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ίου, στο 1ο Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Ίου αλλά και στην ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ίου.

Cycladic Identity

Πρόγραμμα

– Προβολή βίντεο της Πρωτοβουλίας Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
– Καλωσόρισμα Γιάννας Δεληγιάννη, Ιδρύτριας Cinemathesis
– Εισήγηση Θεανώς Αγαλόγλου, Project Manager της Πρωτοβουλίας Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
– Εισήγηση Δημάρχου Ίου, κ. Γκίκα Γκίκα
– Λίγα λόγια από μαθητές / μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα
– Μουσική από τους μικρούς πιανίστες του νησιού
– Προβολή του προγράμματος «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες»
– Παραδοσιακοί χοροί ομάδας παιδιών και εφήβων του νησιού
– Κέρασμα Πολιτιστικού Ομίλου «Η Φοινίκη»

Cycladic Identity

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν φωτογραφικό υλικό της δράσης και να λάβουν καρτ-ποστάλ ως αναμνηστικό δώρο.

Cycladic Identity

Το Cycladic Identity είναι η νέα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που έχει στόχο την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων και τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της μοναδικής τους ταυτότητας με άξονες τον πολιτισμό, την βιοποικιλότητα και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Ένα από τα 9 προγράμματα που υλοποιούνται φέτος στα νησιά των Κυκλάδων, είναι «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» στην Ίο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*