«Εισαγόμενο» το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ίο

Newsroom
28/06/2020 02:00
 
 
 

 

Εισαγόμενο είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ίο. Σύμφωνα με το δήμο Ιητών το κρούσμα διαγνώστηκε και εξετάστηκε από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού και αναφέρθηκε στον ΕΟΔΥ.

Άμεσα ιχνηλατίστηκαν οι επαφές του και πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Το κρούσμα διακομίστηκε το Σάββατο σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα με την ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης.

Να σημειωθεί ότι ότι η διάγνωση του κρούσματος και όλες οι εξετάσεις των δειγμάτων έγιναν χωρίς να χαθεί χρόνος, σε μοριακό αναλυτή ο οποίος δωρήθηκε – μαζί με τα αναλώσιμά του – στο Κέντρο Υγείας Ίου, από την οικογένεια Άγγελου Μιχαλόπουλου και Βασιλικής Πετρίδου, μέσω του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα ο μοριακός αναλυτής, συγκυριακά, έφθασε στο νησί μόλις πριν δύο ημέρες…

Η ανακοίνωση του δήμου Ίου

Δίνοντας πάντα ιδιαίτερη σημασία στην έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, ο Δήμος Ιητών ενημερώνει για τα εξής:

• Εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ίου, διαγνώστηκε και αμέσως αναφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για εισαγόμενο κρούσμα.

• Έγινε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών και οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα για όλα τα υπόλοιπα άτομα που εξετάσθηκαν ήταν αρνητικά.

• Είναι πολύ κρίσιμο ότι η διάγνωση του κρούσματος και όλες οι εξετάσεις των δειγμάτων έγιναν χωρίς να χαθεί χρόνος, σε μοριακό αναλυτή ο οποίος δωρήθηκε – μαζί με τα αναλώσιμά του – στο Κέντρο Υγείας Ίου, από την οικογένεια Άγγελου Μιχαλόπουλου και Βασιλικής Πετρίδου, μέσω του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα ο μοριακός αναλυτής, συγκυριακά, έφθασε στο νησί μας μόλις πριν δύο ημέρες. Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές για την άμεση ανταπόκριση στην κάλυψη αυτής της σημαντικής ανάγκης που είχε το νησί μας.

• Το κρούσμα διαχειρίστηκε άψογα το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ΚΥ Ίου, ακολουθώντας απόλυτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα:

– Έγινε διασφάλιση των χώρων της δομής υγείας.
– Η ασθενής εξετάσθηκε εκτός των χώρων του ΚΥ Ίου.
– Όπως ήδη αναφέρθηκε, έγινε ιχνηλάτηση των άμεσων επαφών της ασθενούς και εξέτασή τους.
– Δόθηκαν οι δέουσες οδηγίες στις άμεσες επαφές της ασθενούς για την παραμονή τους σε αυστηρή καραντίνα επί 14ήμερο, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων.
– Η ασθενής μεταφέρθηκε το Σάββατο 27/06/2020, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μέσα σε ειδική κάψουλα σε ελικόπτερο και στην συνέχεια ολοκληρώθηκε η μεταφορά της σε νοσοκομείο αναφοράς.
– Απολυμάνθηκαν σχολαστικά όλοι οι χώροι στους οποίους εξετάσθηκαν οι ασθενείς και οι άμεσες επαφές της, με μέριμνα του Δήμου Ιητών.

Όλες οι ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων έγιναν με πλήρη συμμόρφωση στα πρωτόκολλα διαχείρισης κρούσματος.

Στόχος όλων η θωράκιση της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας μπορούν να νιώθουν σίγουροι ότι, χάρη στον επαγγελματισμό, την ευσυνειδησία και την κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΚΥ Ίου, όπως αποδείχθηκε από την διαχείριση του εισαγόμενου κρούσματος Covid-19, ο τόπος μας συνεχίζει να παραμένει ασφαλής.

Βέβαια, καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να εφαρμόζουν με προσοχή και υπευθυνότητα όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των επιστημόνων.

(φώτο: αρχείου)

(Visited 5.772 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*