Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός: Αποτροπιασμός και θλίψη για τις ακραίες αντιλήψεις του Δημάρχου Κιμώλου

Το νησί της Κιμώλου
Newsroom
16/11/2022 15:40
 
 
 

 

«Ειλικρινής αποτροπιασμός και απέραντη θλίψη για τις ακραίες παλαιολιθικές αντιλήψεις του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη, ο οποίος χωρίς δισταγμούς στοχοποιεί δημόσια τα δικαιώματα της πλέον ευαίσθητης πληθυσμιακής κατηγορίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες-ικανότητες (ΑΜΕΑ) υπονομεύοντας θεμελειώδη εργασιακά δικαιώματα με παράλληλη διαπόμπευση της ανθρώπινης τιμής και αξιοπρέπειας τιμίων εργαζομένων»

«Χρόνια, ο Δήμος Κιμώλου περίμενε μία Διοικητικού-Λογιστικού θέση. Δυστυχώς, ΑμεΑ. Μέχρι εκεί». Τάδε έφη σε ευρύ ακροατήριο και με πολλούς θεσμικούς αποδέκτες όχι Ζαρατούστρας αλλά ο αυστηρός (επι)κριτής των πάντων Κωνσταντίνος Βεντούρης εκπροσωπώντας, μάλιστα, θεσμικά το Δήμο Κιμώλου στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας την εντύπωση ότι φαντασιώνεται στην Κίμωλο την υλοποίηση δομών ενός σύγχρονου Καιάδα! Το αρχαίο σπαρτιατικό πνεύμα και η απεχθής ιδεολογία της «Αρίας Φυλής» αναβιώνει ακάθεκτα στο ευφυές κανονικό μυαλό του. Για αυτό, άλλωστε, ο Δήμαρχος Κιμώλου έχει εγκαταλείψει την Κίμωλο και εφέτος χωρίς προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους 2022 παρότι βρισκόμαστε στο τελείωμα Νοεμβρίου 2022.

Νομίζετε ότι έπραξε κάτι λάθος; Ποτέ! Όπως συνηγορεί με την ανοχή της και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου όλα έγιναν βάσει οργανωτικού σχεδιασμού και ολιστικού συστήματος! Επιδιώκει ο «άνθρωπος» να δοκιμάσει τις αντοχές μας και όσοι δεν καταφέρουμε τις κακουχίες και «λυγίσουμε» να μας ξαποστείλει μια ώρα αρχύτερα!

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Κιμώλου αποτελούνται, πράγματι, από ελάχιστους υπαλλήλους. Συνεπώς, όλοι γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα για ποιόν χτυπάει τη βαριά «καμπάνα» ο Δήμαρχος Κιμώλου στη θέση του Διοικητικού – Λογιστικού και οι ισχυρισμοί περί «ευαίσθητων» είναι προφάσεις εν αμαρτίαις! Αλήθεια, ποιός νοιάστηκε για τα επακόλουθα στην ψυχολογία και την υπόληψη αυτού του παιδιού που εκτίθεται δημόσια ως παράδειγμα προς αποφυγήν, αφήνοντας εις βάρος του φρικτά υπονοούμενα και υποψίες χωρίς ο ίδιος ο υπάλληλος να κληθεί να παρίσταται στο προαναφερόμενο Συνέδριο ώστε να μπορεί τουλάχιστον θεωρητικά να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Πόσο άνανδρο χτύπημα και πόση ύπουλη υποκρισία πια; Λεπτομέρειες γραμμένες με μικρά γράμματα που δεν εφαρμόζονται ποτέ στο Δήμο Κιμώλου, ο οποίος αναδύει έντονα δυσοσμία Μεσαιωνικών πρακτικών.

Ακόμη και να είχαν δόση αλήθειας οι βαρυσήμαντοι ισχυρισμοί του Δημάρχου Κιμώλου εις βάρος του συγκεκριμένου υπαλλήλου στη θέση Διοικητικού-Λογιστικού θα μιλούσαμε για αναπόδραστη πραγματικότητα και θα αποδεχόμαστε στην ουσία το θέμα σιωπηρά και όχι, φυσικά, με κωδωνοκρουσίες και δημόσιες τοποθετήσεις σε ζωντανή αναμετάδοση. Αλλά, στην επίμαχη περίπτωση ο συγκεκριμένος υπάλληλος Διοικητικού – Λογιστικού στον οποίο αναφέρεται ο Δήμαρχος Κιμώλου αποτελεί τον πλέον συνεργάσιμο, έντιμο, ευγενικό και πολλαπλά αποδοτικό υπάλληλο του Δήμου Κιμώλου, ο οποίος με την σπάνια ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την ευθύτητα της κρίσης του, την παρρησία των αποφάσεών του, την αγαστή εργατικότητά του και την χρήσιμη εξειδίκευση των επαγγελματικών του γνώσεων αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στην έλλειψη μορφωτικής καλλιέργειας που, δυστυχώς, επικρατεί στο Δήμο Κιμώλου. Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική μας Παράταξη θεωρεί υποχρέωσή της να ζητήσει ουσιαστικά «συγγνώμη» από τον δακτυλοδεικτούμενο από το Δήμαρχο Κιμώλου υπάλληλο Διοικητικού – Λογιστικού και να του δηλώσει υπεύθυνα ότι τον συγχαίρει για την προσφορά του στο Δήμο Κιμώλου και τάσσεται στο πλευρό του στην περίπτωση που εκείνος θελήσει να διεκδικήσει αποζημιώσεις αστικής φύσης λόγω της προσβολής της προσωπικότητάς του, η οποία επήλθε από την έκθεσή του στις ανεκδιήγητες χονδροκοπιές και επιθέσεις του αδιανόητα αναχρονιστικού Δημάρχου Κιμώλου.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιμώλου προβλέπεται μία θέση εργασίας ΔΕ με ειδικότητα «Διοικητικός των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιμώλου», η οποία στην πράξη εμφανίζεται καλυμμένη με «κανονικό» εργαζόμενο που, όμως, δεν πληροί τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, αφού δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση τον προαπαιτούμενο τίτλο σπουδών, ήτοι το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα η πρόσληψή του να τελεί υπό καθεστώς μετέωρης νομιμότητας. Το αποτέλεσμα αυτής της διοικητικής παρεκτροπής είναι η σωρεία καταστρεπτικών σφαλμάτων στην διοικητική λειτουργία του Δήμου Κιμώλου, τα οποία ουδόλως ενοχλούν τον Δήμαρχο Κιμώλου για λόγους ….συγγένειας εξ αγχιστείας!

Ίσως, αν ο υπάλληλος ΑΜΕΑ Διοικητικού-Λογιστικού ανήκε στο οικογενειακό περιβάλλον του Δημάρχου Κιμώλου να μην υφίστατο κανένα απολύτως θέμα ούτε για αυτόν!

Γιατί, άραγε κόπτεται τόσο πολύ ο Δήμαρχος Κιμώλου για τη θέση ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού; Ως γνωστόν, η Κίμωλος που ο κεντρικός της οικισμός έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη ανάγκη από τις υπηρεσίες υπαλλήλου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών παρά τις υπηρεσίες υπαλλήλου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών. Μήπως προκρίνεται η θέση Πολιτικού Μηχανικού με πρόθεση δημιουργίας προϋποθέσεων που υποβάλλονται από λόγους….. συγγένειας εξ αίματος;

Είναι μεγάλο το θράσος και η κακοήθεια του Δημάρχου Κιμώλου να επιχειρεί σκοπίμως σε χώρο επίσημου Συνεδρίου να απεμπολήσει τις σοβαρές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Κιμώλου για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Δήμο Κιμώλου αντίστοιχη χρονική περίοδο, ήτοι τέλος του χρόνου δεν υφίσταται καθόλου οικονομικός προϋπολογισμός, καθιστώντας υπόλογο για την κατάσταση αυτή του Δήμου Κιμώλου που προσομοιάζει με ολική αναπηρία έναν ανυπεράσπιστο υπάλληλο Διοικητικού-Λογιστικού με περιορισμένες αρμοδιότητες. Με απλά λόγια για να εξιλεωθεί ο Δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2022 που έχουν σταματήσει κάθε σοβαρή οικονομική δραστηριότητα στο Δήμο Κιμώλου βαφτίζει εκ του πονηρού ως θύτη ένα εξιλαστήριο θύμα, το οποίο καταδικάζεται ρατσιστικά εκ των προτέρων λόγω των ιδιαιτεροτήτων της υγείας του. Είναι εξωφρενικό ενώ οι Δήμοι όλης της Χώρας ψηφίζουν τον καθορισμό των συντελεστών των ανταποδοτικών τελών έτους 2023, ο Δήμος Κιμώλου παρότι εισπράττει τα τέλη αυτά να μην έχει λάβει την απαιτούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2022 και όταν η Οικονομική Επιτροπή εισηγείται σχετικά η Οικονομική Υπηρεσία δεν απαντά επί των εναλλακτικών προτάσεων της Μείζονος Αντιπολίτευσης! Θυμίζουμε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι τυχόν εναλλακτικές προτάσεις για τον καθορισμό φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας. Δηλαδή, η Δημοτική Αρχή Κιμώλου χτίζει πάνω στην άμμο, νομίζοντας ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται στην περιφέρειά της προσπαθώντας να νομιμοποιήσει αυταρχικά και τελείως καταχρηστικά απολύτως παράνομες αποφάσεις!

Εντύπωση προκαλεί η αντίφαση ότι ο Δήμαρχος Κιμώλου φτάνει στο εφάνταστο σημείο να αμφισβητεί τις πιστοποιημένες από δημόσιους φορείς επαγγελματικές δεξιότητες ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), ενώ ο ίδιος χαρακτηρίζεται από καθολική διοικητική ανικανότητα και ανεπάρκεια επικοινωνίας σε συνδυασμό με μια αδιαβάθμητη καχεξία διαχείρισης του πολιτικού λόγου που τον καθιστά ίσως επιτηδευμένα ακατανόητο και ως εκ τούτου πολύ επικίνδυνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μετά δυσκολίας μπορεί να κατανοηθεί το οπτικοακουστικό υλικό από την φερόμενη ως «ομιλία» του Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη με θέμα: «Υποστελέχωση μικρών Νησιωτικών Δήμων» στα πλαίσια διεξαγωγής του προαναφερόμενου συνεδρίου. Κομμένες λέξεις, διαρκείς διακοπές, επανάληψη μεμονωμένων συλλαβών και επαναφορά ίδιων λέξεων, πολλές φορές άσχετων με το κυρίως θέμα σαν να βρισκόμαστε στο Νηπιαγωγείο, ασύντακτες εκφράσεις, δυστοκία συγκρότησης μιας πλήρους πρότασης με ρήμα υποκείμενο και αντικείμενο, δυσκολία ανάγνωσης παιδαριώδους γραπτού κειμένου που αποδεικνύει ότι η επίθεση προς τα ΑΜΕΑ ήταν προμελετημένη, παράθεση ανακόλουθων και ασύνδετων νοημάτων και εκφορά λόγου χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, ως λόγια του «αέρα» είναι ορισμένες δυσλειτουργικές ενδείξεις με νευρολογικές προεκτάσεις που θα ανέσταιναν στο σχολιασμό τους μέχρι και την αξεπέραστη Μαλβίνα Κάραλη. Σε τι ακριβώς, λοιπόν, υπερτερεί ο Δήμαρχος Κιμώλου που για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εκθέτει ακόμη και τέκνο του από τον επίμαχο υπάλληλο Διοικητικού-Λογιστικού του Δήμου Κιμώλου και ποιός από τους δύο αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για το Δήμο Κιμώλου; Με απλά λόγια μάλλον από λόγους κακότητας ο Δήμαρχος Κιμώλου καταφέρεται εναντίον του εν λόγω υπαλλήλου Διοικητικού-Λογιστικού με προφανή δόλιο σκοπό να τον υποτιμήσει για να φανεί ο ίδιος και το περιβάλλον του ανώτερο!

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον εκλεκτό συμπατριώτη μας που ανέδειξε με τόση ευαισθησία, ανιδιοτελή αγάπη, αγωνιστικό πνεύμα και ξεχωριστή υπευθυνότητα ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που αγγίζει την αγκυλωμένη τοπική μας κοινωνία και του δηλώνουμε ότι θα τον συνδράμουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε στον δίκαιο αγώνα του για ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε όλους τους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας και δράσης στην Κίμωλο με παράλληλη κατοχύρωση των πάσης φύσεως δικαιωμάτων τους, δεδομένου ότι τα άτομα αυτά με τα ιδιαίτερα χαρίσματα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας μακριά από μικροπολιτικές επιδιώξεις και συμφέροντα.

Στην μικρή πατρίδα μας, την Κίμωλο, δεν είναι τυχαίο ότι η Δημοτική Αρχή λιβανίζει και αναμασά πάνω από δύο (2) χρόνια την δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, ενώ στην πράξη αναβάλει διαρκώς τη λήψη σχετικής απόφασης, αφού συνεχώς αποφεύγει να λάβει τις απαιτούμενες από τη Πολιτεία δεσμευτικές πρωτοβουλίες! Μήπως επειδή στην Κίμωλο δεν εφαρμόζεται πουθενά η ισότητα;
Η Παναγία η Οδηγήτρια που εορτάζει σε λίγες ημέρες ας βάλει το χέρι της….

Με την ελπίδα ότι και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου θα καταδικάσει το αναφερόμενο απαράδεκτο γεγονός κάτι που έχει καθυστερήσει να πράξει.

Νήσος Κίμωλος, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2022
ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης,
με την επωνυμία «Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»

Ιωάννης Μ. Βεντούρης

(Visited 110 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*