«Κίμωλος: Αλλαγή πλεύσης»: Επίθεση στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού

Το νησί της Κιμώλου
Newsroom
08/04/2024 00:07
 
 
 

 

Μία καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «ΚΙΜΩΛΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ» με αφορμή το γεγονός ότι ο δήμαρχος Κιμώλου δεν έχει φέρει ακόμα για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τον προϋπολογισμό για το έτος 2024. Ξεκαθαρίζει ότι γι αυτό δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση η αντιπολίτευση «παρά τα όσα διαδίδει ο δήμαρχος κ. Βεντούρης» περί ενστάσεων, αλλά η ίδια δημοτική αρχή.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση καυτηριάζεται το γεγονός ότι «ο επί εννέα χρόνια Δήμαρχος Κιμώλου, δεν έχει φέρει προς συζήτηση και ψήφιση κανέναν οικονομικό απολογισμό από τις δύο προηγούμενες θητείες του».

Η ανακοίνωση της παράταξης του Βασίλη Σάρδη «ΚΙΜΩΛΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ»

Φως στο τούνελ για τον προϋπολογισμό του 2024
…όχι με την Αγγελική Νικολούλη στο MEGA!!!
Αλλά με τον δήμαρχο Κιμώλου, Κωνσταντίνο Εμμ. Βεντούρη!!!
Ο Δήμος Κιμώλου για ακόμη μία χρονιά ΔΕΝ έχει προϋπολογισμό και ΔΕΝ ευθύνεται η αντιπολίτευση.

«Στον Δήμο Κιμώλου, η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα αλλά σαν τραγωδία.
Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, για άλλη μία χρονιά αφού ο Δήμος Κιμώλου ΔΕΝ έχει προϋπολογισμό, ανικανότητα διαρκής;;; ή εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων;!;!;!.

Ανερυθρίαστα, το επιβεβαίωσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιμώλου, ο τραγωδός και επί εννέα χρόνια Δήμαρχος Κιμώλου, κύριος Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης και αμάσητο, το κατάπιαν όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΔΡΑΣΗ & ΟΡΑΜΑ Κιμώλου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι Δήμοι Φολεγάνδρου, Ικαρίας, Κύθνου, Σερίφου, Αμοργού, Ανάφης, Ιητών, Σικίνου, Θήρας, Αντιπάρου, Μυκόνου, Μήλου, Πάρου, Κέας έχουν ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2024 και αυτός έχει επικυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Προτού αρχίσει η προπαγάνδα να διαδίδει ότι φταίει η κακιά αντιπολίτευση για το γεγονός ότι ο Δήμος Κιμώλου ΔΕΝ έχει προϋπολογισμό για το 2024, δηλώνουμε υπεύθυνα και προς πάσα κατεύθυνση, ότι μέχρι σήμερα, η παράταξή μας δεν έχει υποβάλει ΚΑΜΙΑ Ειδική Διοικητική Προσφυγή επί καμίας απόφασης των συλλογικών οργάνων του Δήμου Κιμώλου.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα, εξίσου τραγικό, με το γεγονός ότι για άλλη μία χρονιά, η δημοτική αρχή δεν έχει καταρτίσει και δεν έχει φέρει προς συζήτηση τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2024.

Ο επί εννέα χρόνια Δήμαρχος Κιμώλου, δεν έχει φέρει προς συζήτηση και ψήφιση κανέναν οικονομικό απολογισμό από τις δύο προηγούμενες θητείες του.

Μάλιστα, μόλις στις 13 Μαρτίου 2024 η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Κιμώλου ψήφισε, παρανόμως, την έγκριση του απολογιστικού πίνακα και την προέγκριση των οικονομικών καταστάσεων του οικονομικού έτους 2013 (!!), δηλαδή πριν (11) έντεκα χρόνια όπου Δήμαρχος Κιμώλου, ήταν ο κύριος Γεράσιμος Θεόδωρος. Μαγκανιώτης με Αντιδήμαρχο τον κύριο Κωνσταντίνο Βεντούρη.

Επιπλέον, κοντεύει να συμπληρωθεί ένας μήνας από τη λήψη της παραπάνω απόφασης και το σχετικό πρακτικό, ακόμα ΔΕΝ έχει δημοσιευτεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ούτε στον επίσημο, ακριβοσυντήρητο και απαρχαιωμένο, ιστότοπο του Δήμου Κιμώλου.

Πόσα χρόνια ακόμα χρειάζεται ο «καπετάνιος», κύριος Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης και οι συν αυτώ «ναύτες» για να μάθουν να καταρτίσουν και να φέρουν προς συζήτηση και ψήφιση, εγκαίρως τον προϋπολογισμό του τρέχοντος οικονομικού έτους;»

Ο εκπρόσωπος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΚΙΜΩΛΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ»

Βασίλειος Ν. Σάρδης

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*