Την προσοχή στην κατανάλωση του νερού λόγω λειψυδρίας εφιστά ο δήμος Κύθνου

Newsroom
04/04/2021 00:14
 
 
 

 

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση του νερού και να αποφεύγουν την αλόγιστη και άσκοπη χρήση του καλεί τους πολίτες ο δήμος Κύθνου.

Κι αυτό λόγω των λιγοστών βροχοπτώσεων του χειμώνα που ως αποτέλεσμα είχαν την αισθητή μείωση του νερού στις πηγές και τις γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτούνται τα χωριά και οι οικισμοί του νησιού.

«Η λειψυδρία σε συνδυασμό με τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσει μικρά έως μεγάλα προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του νησιού μας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Κύθνου και προσθέτει ότι «μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, φροντίζει για τη σωστή συντήρηση του δικτύου, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι απώλειες».

Όπως τονίζει, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, οφείλουν όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση του νερού και να αποφεύγουν την αλόγιστη και άσκοπη χρήση του.

Ειδικότερα, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια νερού, θα πρέπει οι κάτοικοι του νησιού να λάβουν υπόψη τα εξής:

– Απαγορεύεται το πότισμα κήπων και καλλιεργήσιμων εκτάσεων από το νερό του δικτύου, όπως επίσης, απαγορεύεται και το γέμισμα δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες) με νερό από το δίκτυο.
– Δε χρησιμοποιούμε λάστιχο από το δίκτυο ύδρευσης για να πλύνουμε τα αυτοκίνητα.
– Επισκευάζουμε άμεσα τις βρύσες που στάζουν, περιορίζοντας έτσι σημαντικά την απώλεια νερού.
– Χρησιμοποιούμε νερό από πηγές και όχι από το δίκτυο για το πότισμα των φυτών, όπου και όποτε αυτό είναι εφικτό.
– Ειδοποιούμε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για οποιαδήποτε διαρροή πέσει στην αντίληψή μας. Όσο πιο γρήγορα επισκευαστεί η διαρροή, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες.

Ο δήμος Κύθνου εφιστά την προσοχή στους πολίτες αφού «σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης του δήμου το νερό προορίζεται πρωτίστως για ύδρευση και ως εκ τούτου η άσκοπη σπατάλη του θα επιφέρει κυρώσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό ύδρευσης».

«Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό κι έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του. Όλοι μας πρέπει να αυτοπεριορίσουμε την κατανάλωση του νερού, να κάνουμε ορθολογική χρήση ώστε, αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι» καταλήγει.

(Visited 544 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*