Μήλος: Επικίνδυνοι ελιγμοί τουριστικού σκάφους με δεκάδες επιβάτες (video)

Newsroom
02/09/2022 18:02
 
 
 

 

Η επικίνδυνη οδήγηση δεν υπάρχει μόνο στους δρόμους, αλλά και στη θάλασσα. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα μάλιστα τα τουριστικά σκάφη που κινούνται καθημερινά από παραλία σε παραλία ή από νησί σε νησί είναι χιλιάδες.

Κυβερνήτης ενός τέτοιου τουριστικού σκάφους στη Μήλο δημοσίευσε κάποιους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε συνάδελφός του. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, το ένα από τα δύο σκάφη που κάνουν ημερήσιες εκδρομές και μεταφέρουν πολύ κόσμο, μπαίνει… σφήνα στο άλλο το οποίο πηγαίνει ευθεία με αυτόματο πιλότο. Είναι ευδιάκριτη μάλιστα και η αγωνία των επιβατών που βλέπουν το ένα σκάφος να ακουμπά στο άλλο πάνω στα κύματα.

Δείτε το βίντεο:

Προφανώς και αυτό δεν είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο καθώς στο νησί δραστηριοποιούνται πολλοί επαγγελματίες με τουριστικά σκάφη, των οποίων η συμπεριφορά είναι άψογη. Ωστόσο αρκεί ένας για να αμαυρώσει τη φήμη τόσο του νησιού, όσο και των λοιπών επαγγελματιών γενικότερα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Στη σύλληψη δύο κυβερνητών Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών προέβησαν χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία).

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω την 01/09/2022 προέβησαν σε επικίνδυνες πράξεις για την ασφάλεια της συγκοινωνίας ενώ αμφότεροι εκτελούσαν περιηγητικούς πλόες στην ν. Μήλο με 29 και 22 επιβαίνοντες αντίστοιχα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Πληροφορίες: protothema.gr

(Visited 741 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.