Στη Μήλο η θρυλική θαλαμηγός του Ωνάση «Christina O»

Newsroom
15/06/2023 18:30
 
 
 

 

Στη Μήλο βρίσκεται η θρυλική θαλαμηγός «Christina O» του Αριστοτέλη Ωνάση, αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Αδάμαντα να κλέβει τις εντυπώσεις ακόμη και σήμερα.

Μια θαλαμηγός που άφησε ιστορία, αλλά μεταφέρει και κομμάτι της ιστορίας, καθώς έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του οικονομικού παγκόσμιου στερεώματος.

Τζον Κένεντι, Ουίνστον Τσόρτσιλ, πρίγκιπες και βασιλιάδες. Μέριλιν Μονρόε, Λιζ Τέιλορ, Γκρέτα Γγκάρμπο. Φρανκ Σινάτρα, Ρίτσαρντ Μπάρντον, είναι μερικοί μόνο από τις εκατοντάδες προσωπικότητες που φιλοξενήθηκαν στη «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» όπως τη θυμόμαστε εμείς και σήμερα «Christina O».

Ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να τη μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνας.
Μετά το θάνατο του Ωνάση η θαλαμηγός, βάσει της διαθήκης του, περνά από την κόρη του Χριστίνα το 1978 στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου για χρήση από τον εκάστοτε αρχηγό του κράτους. Το σκάφος ουσιαστικά παροπλίζεται. Υστερα από 20 χρόνια αγοράζεται από τον εφοπλιστή Ιωάννη Παύλο Παπανικολάου και ανακαινίζεται αντί του αστρονομικού ποσού των 50 εκατ δολαρίων ώστε το 2001 αποκτά ξανά την χαμένη αίγλη του. Ιρλανδικών συμφερόντων πλέον το «CHRISTINA O.» προσφέρεται προς ενοικίαση στο διεθνές jet set.

Ένα μεγάλο κοσμικό γεγονός που φιλοξενήθηκε στη θρυλική θαλαμηγό ήταν ι ο γάμος του πρώην διάσημου μοντέλου Χάιντι Κλουμ με τον εκλεκτό της καρδιάς της κιθαρίστα των Tokio Hotel Τομ Κάουλιτζ τον Αύγουστο 2019 στο Κάπρι της Ιταλίας παρουσία 120 καλεσμένων, με το κόστος της τελετής να υπολογίζεται στα 3 εκατ ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 521 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*